De eerste editie van de Bourgondische Zomeravond in het Kloosterplantsoen was vorig jaar een succes dat smaakte naar meer. (Foto: Archief Organisatie)
De eerste editie van de Bourgondische Zomeravond in het Kloosterplantsoen was vorig jaar een succes dat smaakte naar meer. (Foto: Archief Organisatie) Foto: Organisatie

Ook deze zomer: geniet mee van een zwoele Bourgondische avond

Algemeen 103 keer gelezen

IJsselstein - Het beloofde vervolg kon na het succes van vorig jaar niet uitblijven: op zaterdag 9 september vindt de tweede Bourgondische Zomeravond plaats in het Kloosterplantsoen. Ruim duizend bezoekers kwamen op het evenement af. “Misschien dit jaar nog meer. Het plantsoen is groot genoeg.”

Het idee van ‘in eigen stad slenteren in Frans mediterrane sfeer’ bleek de sleutel tot het succes. “De vallende avond, lichtjes in de omringende bomen, kraampjes met eten en drinken en leuke koopwaar: eigenlijke alles wat je op een marktje of in de gezellige winkelstraatjes van idyllische vakantiebestemmingen vindt. Zelfs het weer werkte mee, want het was echt een zwoele zomeravond”, vertellen Carla Post, Jeannette van Doorn, Hans Albers en Gonny de Boer. Het viertal organiseerde in eerdere jaren wijkfestivals. “Omdat we met zijn vieren zijn kunnen we slagvaardig aanpakken.”
Van de maandelijkse besprekingen – ook gezellig – tot het regelen van alles wat er bij de Bourgondische Zomeravond komt kijken. Inclusief de op- en afbouw: “Als alles klaar is kan het genieten beginnen. De bezoekers krijgen ons er gratis bij”, grapt het viertal. Het grootste compliment van de bezoekers: “Dat het zo gezellig en ontzettend gemoedelijk was. Er kwamen buurtbewoners, gezinnen, families en vriendenclubjes. Het was letterlijk en figuurlijk een warme avond.”

Om alles te kunnen regelen zijn financiën nodig. “Tot nu toe hebben we het gered, maar we gaan bedenken hoe we sponsors kunnen interesseren.” Voorwaarde is wel dat de avond gratis toegankelijk blijft. “De laagdrempeligheid willen we vasthouden. Het moet gewoon een evenement blijven zonder hekken en poespas.”
Het draaiboek van vorig jaar wordt aangehouden: enkele foodtrucks en kraampjes waar eten en drinken te koop is. Daarnaast ‘snuffelkraampjes’ met kunst, snuisterijen en ambachtelijke producten, vooral van lokale ondernemers. Op het middenterrein lange tafels en statafels. “En wat iedereen aan eigen kleedjes en stoelen meeneemt. Wij zorgen voor nog meer verlichting, dans- en muziekoptredens.” Onder andere van de band ‘’s Avonds als het donker wordt’. “Een toepasselijke naam én een succes volgens de bezoekers.’’

Zaterdag 9 september van 17.30 tot 22.00 uur in het Kloosterplantsoen. Toegang is gratis. Kijk ook op Facebook Bourgondische Zomeravond. Voor informatie, hulp of kraamhuur, mail naar: bourgondischezomeravond@gmail.com of bel met 06-20021050.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Recreatieschap werkt aan betere voorzieningen in Nedereindse Park Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Heel veel oude landbouwvoertuigen op historisch oogstfeest Montfoort Nieuws 1 jun., 15:44
Afbeelding
Felicitaties voor 60-jarige huwelijk van bruidspaar Van Dijk Nieuws 1 jun., 07:48
Afbeelding
College IJsselstein biedt Kadernota 2024 aan Nieuws 31 mei, 16:00
Afbeelding
Aanvaller Jordy Keja van SV Lopik na zware tijd terug op niveau Sport 31 mei, 08:30
Afbeelding
Gemeenteraad Montfoort wil meer invloed op zonnevelden Nieuws 31 mei, 08:03
Afbeelding
Kunstroute onder de scheve toren van Linschoten Nieuws 31 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek naar ruimere openingstijden gemeentewerf Montfoort Nieuws 31 mei, 07:57