Mary-Ann Eijs is binnenkort de nieuwe coördinatrice van Hospice Oudewater. Per 1 augustus neemt zij het roer over Caroline de Boer, die naar het grotere hospice De Mantelmeeuw in Woerden vertrekt. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Mary-Ann Eijs is binnenkort de nieuwe coördinatrice van Hospice Oudewater. Per 1 augustus neemt zij het roer over Caroline de Boer, die naar het grotere hospice De Mantelmeeuw in Woerden vertrekt. (Foto: Margreet Nagtegaal)

Hospice Oudewater krijgt nieuwe coördinatrice

Algemeen 224 keer gelezen

Oudewater - Hospice Oudewater krijgt binnenkort een nieuwe coördinatrice. Onverwachts gaat Caroline de Boer, die de start van het bijna-thuis huis in goede banen leidde, naar het grotere hospice De Mantelmeeuw in Woerden. Mary-Ann Eijs (57) neemt het stokje op 1 augustus officieel over. Hier een eerste kennismaking met haar.

Mary-Ann werd in Canada geboren uit Nederlandse ouders die in de jaren ‘60 net als veel andere Nederlanders hun geluk overzee wilden beproeven. Helaas pakte dat in het geval van het jonge gezinnetje Eijs anders uit. Nadat er in het gezin een ernstig gehandicapt kindje was geboren, die slechts 13 maanden heeft geleefd, werd het voor moeder Eijs allemaal te zwaar. In 1964 besloot het gezin weer naar Nederland terug te keren met hun drie jonge kinderen, waarvan Mary-Ann de middelste was.
In haar jonge leven werd verhuizen de rode draad, maar liefst 16 keer, totdat ze in Noorden uiteindelijk bleven wonen. In die omgeving kwam ze op 17-jarige leeftijd in contact met Huize Ursula, een internaat voor verstandelijk beperkten, nu Ipse de Brugge genoemd. Het werken met deze doelgroep leverde meteen een klik op. Ze behaalde daar haar Z-diploma en bleef er 40 jaar werken in allerlei zorginhoudelijke en leidinggevende functies en deed daar veel ervaring op. Toen Mary-Ann merkte dat een verandering van werkplek nodig was, ging ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. In die periode was ze nauw betrokken in het stervensproces van een familielid. ‘’Ik ontdekte dat naast het verdriet er ook zoveel mooie momenten in het stervensproces aanwezig zijn.’’

Toen Mary-Ann na die periode via via te horen kreeg dat er in Oudewater in het hospice een nieuwe coördinatrice werd gezocht, trok ze de stoute schoenen aan. ‘Eigenlijk was de sollicitatieprocedure al gaande en leek het te laat te zijn. Maar er werd toch contact opgenomen met mij.’’
Na de gebruikelijke gesprekken heen en weer kwamen beide partijen tot de slotsom dat Mary-Ann Eijs de nieuwe coördinatrice van Hospice Oudewater zou worden. ‘’Wat me erg aanspreekt, vertelt Eijs, ‘’ is dat de gasten echt centraal staan en alle neuzen dezelfde kant op staan.’’ Ze beseft dat ze aardig wat vaardigheden al in huis heeft door haar ervaring in de zorg, maar ook dat ze nog veel zal moeten leren. ‘’Die bijscholing kan ik hier krijgen en ik vind het positief spannend om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.’’
Inmiddels zijn haar eigen kinderen - drie zoons - de deur uit en zal ze regelmatig haar ritje van Nieuwveen naar Oudewater maken. Het Hospice en Mary-Ann Eijs gaan beiden hoopvol een nieuwe periode tegemoet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 17 uur geleden
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 19 uur geleden
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 21 uur geleden
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport gisteren
Afbeelding
Montfoort SV'19 pakt broodnodige punten, IJFC verrast sterk PVCV en ander voetbal Sport gisteren
• Wethouder Jonkers monteert laatste routebordje.
Nieuwe fietsroute voor Montfoorts verkeersexamen Nieuws 21 apr, 09:00
Kunstenares Marieke Gaymans met de kunstcoördinatoren van de Minstreel voor het werk.
Kinderen De Minstreel aan de slag met kunst Nieuws 20 apr, 09:00