VIVES heren 1 komt net tekort tegen Vocasa

Algemeen 59 keer gelezen

Na de knappe overwinning van vorig week ging VIVES op bezoek bij VoCaSa in Nijmegen. Een uur rijden voor een volleybalwedstrijd, het zal helaas niet de laatste keer zijn dit seizoen. Desondanks had het team zin om het goede resultaat van vorige week en vervolg te geven.

Jordy en Sven konden vanwege blessures niet spelen, coach Freek stuurde daarom de volgende namen het veld in. Thijme en Addie op midden, Frank en Mitchel op buiten, Joël als spelverdeler, Daan op dia en Hylke als libero. De mannen gingen voortvarend van start en waren op elk punt de betere, de passing was erg stabiel waardoor de side-out erg soepel verliep. Een duidelijke 16-25 was het resultaat.

De 2e set verliep wat stroever, hoewel de passing nog steeds geen problemen opleverde was VIVES aanvallend niet scherp genoeg. VoCaSa pakte aan het begin van de set een gaatje en gaf die niet meer weg, 25-20.

In de 3de set was van hetzelfde laken een pak, het spel was te voorspelbaar waardoor VoCaSa te weinig onder druk werd gezet. Ondanks een goede serviceserie van Thijs aan het einde van de set trokken de Nijmegenaren aan het langste eind, 23-25.

VIVES wist dat zij zeker niet onderdeden voor VoCaSa en was vast van plan om de 4e set wel te pakken. Dit keer was het VIVES dat een gaatje pakte aan het begin van de set, ondanks verwoede pogingen van de tegenstander gaf VIVES dit niet meer uit handen, 22-25.

Op naar weer een 5de set dus, de 3de in 5 wedstrijden. VIVES startte opnieuw goed en kwam 6-3 voor. Dit zorgde voor de nodige frustratie bij VoCaSa wat zich richtte op de arbitrage die al de gehele wedstrijd voor discussie zorgde. Een gele kaart was het gevolg voor de Nijmegenaren die vervolgens wel een stapje harder konden zetten en de achterstand langzaam verkleinden. Bij een stand van 8-7 werd VIVES echter benadeeld door het arbitrale duo, na een hoop protesten moest ook VIVES een gele kaart incasseren. Bij de IJsselsteiners zakte het niveau hierdoor tot een bedenkelijk niveau. VoCaSa liep snel uit en won de 5e set uiteindelijk met 15-10.

VIVES verliest dus maar laat de laatste weken zien dat zij het niveau prima aankunnen, aankomende zaterdag zal weer een spannende wedstrijd worden tegen de nr.3 Rebelle HS1. We zien u weer graag in de IJsselhal!

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10