De orkestleden zagen er werkelijk schitterend uit. (Foto: Rinus Verweij)
De orkestleden zagen er werkelijk schitterend uit. (Foto: Rinus Verweij) (Foto: )

Excelsior schittert in spetterend galaconcert

  •   keer gelezen

Fanfareorkest Excelsior vierde zaterdag haar 110-jarig bestaan met een spectaculair gala-concert in het Fulcotheater onder het motto Jubilee Night on the Town .


IJsselstein - Onder leiding van dirigent Leon Vliex brachten de circa vijftig muzikanten een zeer gevarieerd programma ten gehore, dat zich bewoog tussen Bach, Puccini, Gershwin en Stevie Wonder. Het geheel werd opgeluisterd met zang en dans, en een optreden van de slagwerksectie zonder koperbegeleiding. In de pauze gaf het jeugdorkest een optreden in de foyer van het theater
De orkestleden waren net zo enthousiast als het publiek. Bes-bassist Cees Rietveld, als energieke zeventiger een van de oudste muzikanten, is blij met de aanwas van vele jonge leden. De jongste is de 13-jarige Brecht, die de sterren van de hemel speelt met haar alt-saxofoon. Ze heeft het best naar haar zijn bij Excelsior; “Ze zijn gelukkig niet zo streng.”
Toch worden de zaken serieus aangepakt. Acht uur repeteren per week is geen uitzondering. Dat was duidelijk terug te zien in het programma en de aankleding. De orkestleden zagen er schitterend uit in hun smokings en galajurken. Bugel-speelster Gea oogde in haar lange donkerblauwe gewaad als een Griekse godin.
Een bugel is volgens haar absoluut geen “mannelijk” blaasinstrument. “Het is eerder een vrouwelijk instrument; het brengt een warme zachte klank voort.” Tja, daar is niets tegen in te brengen..

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten