Ebu uit Turkije en Sanne uit Linschoten na de televisieopnamen van Liefs uit... ''We zien de toekomst rooskleurig tegemoet.'' (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)
Ebu uit Turkije en Sanne uit Linschoten na de televisieopnamen van Liefs uit... ''We zien de toekomst rooskleurig tegemoet.'' (Foto: Janneke Severs-Hilgeman) Foto: Janneke Severs-Hilgeman

Linschotense liefde op televisie in Liefs uit...

Algemeen 464 keer gelezen

In het televisieprogramma ‘Liefs Uit…’ volgt Joris Linssen verliefde Nederlanders die er alles voor over hebben om samen met hun buitenlandse partner een toekomst in Nederland op te bouwen. De Linschotense Sanne Gouderjaan werd verliefd op Ebu tijdens een gezinsvakantie in het zonnige Turkije.

Linschoten - Sanne en stagiair Ebu in het hotel in Kusadasi waren allebei 16 jaar toen ze elkaar leerden kennen. Na de vakantie was er MSN en Facebook, waardoor het verliefde stel elkaar - onopvallend - niet uit het oog verloor. Sanne werd verpleegkundige. Ze besloten hun ‘relatie’ na zijn dienstplicht op te biechten. “Dat was heel moeilijk”, legt Sanne uit. “Ik kom uit een familie die houdt van eerlijkheid en dat was ik niet bepaald geweest. Ik wist zeker dat ik hen zou teleurstellen, maar wist ook zeker dat, als ze Ebu zouden ontmoeten, hem met open armen zouden ontvangen, en dat is zeker gebeurd. De familie is gek op hem.”

Daarna ging het snel. In Turkije werd Sanne voorgesteld aan zijn hartelijke familie in een mooi dorp bij Izmir. Voor Ebu werd een kortverblijf visum aangevraagd. Zo kon hij in december 2015 kennis maken met haar familie en Nederland. “Het was voor mij de eerste keer in het buitenland. Het leven is hier heel anders”, legt Ebu uit. “Ik vond het koud, maar ook stil. Naast haar werk in het ziekenhuis heeft Sanne mij kennis laten maken met haar familie, Nederland en de cultuur, waaronder het schaatsen wat ik nu best goed kan. Vanwege Sanne’s toekomst wilde ik hier gaan wonen. Bij het afscheid waren we beiden overtuigd van een gelukkige toekomst samen.”

Een jaar later kwam Ebu definitief naar Nederland. Thuis was hij al begonnen met Nederlands leren. Inmiddels woont hij ruim tien maanden in Linschoten. Leergierig, spontaan en ijverig als hij is, vond hij meteen werk. Dagelijks oefent Ebu zijn Nederlands. Het stel ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. Vanuit hun bovenetage kijken ze verlangend uit naar een huis met tuin om ook gasten te kunnen ontvangen en mogelijk een gezinnetje te stichten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13