Een volle zaal met mantelzorgers luistert in De Klepper naar het countrytrio van het Muziekhuis Oudewater. (Foto: Aad Kuiper)
Een volle zaal met mantelzorgers luistert in De Klepper naar het countrytrio van het Muziekhuis Oudewater. (Foto: Aad Kuiper) Foto: Aad Kuiper

Mantelzorgers even in de watten gelegd

Algemeen 92 keer gelezen

Oudewater - Meer dan honderd mantelzorgers kwamen donderdag op uitnodiging van de gemeente Oudewater en het Stadsteam naar De Klepper. Hier werden de ‘kampioenen van de samenleving’ in het zonnetje gezet tijdens een ontspannen ochtendje als blijk van grote waardering.

En dat betekende een gebakje, koffie, bijkletsen en vermaak in de vorm van zang en muziek. Bewust vond het feestje niet plaats op de gebruikelijke landelijke Dag van de Mantelzorg op 10 november. ´´Wij hebben dit juist in december georganiseerd vanwege de kerstsfeer’’, aldus Karin Faber. manager Stadsteam.
Namens de gemeente sprak burgemeester Pieter Verhoeve de volle zaal toe. ´´Jullie zijn de kampioenen van de samenleving’’, zo prees hij de aanwezige mantelzorgers. ´´Wij hebben grote waardering voor u. U moet soms ‘s nachts uw bed uit voor een ander of naar het ziekenhuis rijden, terwijl het helemaal niet uitkomt. Maar u doet het toch. En blijf dat vooral doen, want de mensen die u helpt zijn het waard.’’ Volgens Verhoeve heeft onderzoek uitgewezen dat Oudewater maar liefst 900 mantelzorgers telt.
Vervolgens verzorgde het countrytrio Boots & Belly van het Muziekhuis een optreden. De zangeressen Kirsten Vermeij, Daniëlle Stellingwerff en zanger/gitarist Sebastian van Zuijlen lieten diverse countrysongs en kerstliedjes horen. Aan het eind van de ochtend vertrokken de aanwezigen met een welverdiende mantelzorgwaardering in de vorm van een tas vol producten van lokale ondernemers. Zo’n 20 mantelzorgers die niet aanwezig wilden of konden zijn, zijn vrijdag bij het Stadsteam op de koffie geweest. Ook zij gingen naar huis met een tas vol verrassingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE gisteren
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18