Afbeelding

Aap Stein ervaart de Kracht in IJsselstein en ‘Kaas’

Algemeen 201 keer gelezen

KAAS is niet zomaar een kaaswinkel, maar het is één van de weinige werknemerscoöperaties in Nederland. Een werknemerscoöperaties? Daar heeft Aap Stein nog geen KAAS van gegeten en wil hij het fijne wel van (w)eten.

“Werkelozen die langer uit het arbeidsproces zijn, dreigen in een negatieve spiraal te komen en dat is zonde. Kracht in IJsselstein (KiIJ) is een platform dat de mogelijkheid biedt om in je kracht te komen. Om ideeën te bedenken, ontwikkelen en uiteindelijk te gaan uitvoeren. Gewoon beginnen en leren van wat er gebeurt” vertelt Alie Tigchelhoff enthousiast.

“KAAS IJsselstein is een mooi resultaat van KiIJ” aldus Alie Tigchelhoff. Samen met Sander van Beukering en Mariken Hornman zijn zij de initiatiefnemers van Kracht in IJsselstein. Nu runt ze samen met hem, Januschka Veldstra en Marco van Schaik en een aantal vrijwilligers de delicatessewinkel KAAS. “Het begon allemaal met dromen, brainstormen en filosoferen. Geen van ons vieren had ervaring in de detailhandel of KAAS. Maar we houden van ambachtelijke en biologische producten. Bruisen van de ideeën en hebben elkaar geënthousiasmeerd in dit proces.”

“Middels crowdfunding hebben wij een start kapitaal bij elkaar geworven. De inrichting is grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal en onze voorraad hoeven we niet in één keer te betalen, maar mogen we in gedeelten aflossen. “De werknemers zijn gezamenlijk eigenaar van de coöperatie en nemen samen de beslissingen. Met KAAS willen we mensen die nu niet aan - voldoende - betaald werk komen een kans bieden om een basisinkomen te verwerven en mee te groeien: als ondernemer en werknemer.” Aldus Alie die niet kan wachten tot KAAS groot genoeg is om nog meer werkplekken te creëren voor taalstages, werkwillenden en mensen met een beperking.

Kijk ook op de Facebookpagina Kracht in IJsselstein of op www.krachtinijsseltein.nl.

Meer over KAAS: www.kaasijsselstein.nl FB www.facebook.com/KAASijsselstein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10