Musicalster Hugo Wagenmakers uit Montfoort speelt in de musical '13' de populaire Bratt. Te zien in het Fulcotheater in IJsselstein en later ook nog in theater De Kom in Nieuwegein.  (Foto: Paul van den Dungen)
Musicalster Hugo Wagenmakers uit Montfoort speelt in de musical '13' de populaire Bratt. Te zien in het Fulcotheater in IJsselstein en later ook nog in theater De Kom in Nieuwegein. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Hugo (15) zingt door in musical ‘13’

Algemeen 294 keer gelezen

Montfoort - Het is inmiddels vijf jaar geleden dat Hugo Wagenmakers uit Montfoort in deze krant stond, omdat hij toen mee deed aan het Kinderen voor Kinderen Songfestival. Hij won niet, maar zong zich wel in de finale. “Een goede leerschool” zegt Hugo, die achteraf zeker niet bij de pakken neer ging zitten.

De 15-jarige leerling van het Cals College in IJsselstein straalt een rust en kalmte uit waar menigeen jaloers op zou kunnen worden. Inmiddels in 4-VWO hoopt hij over twee jaar Rechten te gaan studeren met de advocatuur als einddoel. Voorlopig gaat hij verder met zingen, want dat is zijn lust en zijn leven.
Na een aantal audities werd hij in het seizoen 2013/2014 aangenomen voor de rol van Hans (en Grietje) in de musical Klaas Vaak. Een productie van en ook uitgevoerd in De Efteling. Dat betekende voor moeder Esther en vader Davy Wagenmakers heel wat autoritjes naar Kaatsheuvel. Voor de beide werkende ouders was dat soms een onuitvoerbare opgave, maar gelukkig is er dan opa die met zijn kleinzoon er wel een ritje naar De Efteling voor over heeft. In 2014/2015 ging het musicalgezelschap op tournee door Nederland en België. De volwassen cast beschikt over een bus, maar de jongere spelers en hun ouders zijn aangewezen op eigen vervoer.
Nieuwe audities bezorgden hem een rol in Peter Pan en momenteel in De Gelaarsde Kat, ook allebei Efteling-producties. Hugo: “Het zijn leuke rollen, waarin ik vaak spelers ontmoet waar ik ook al eerder mee heb samengewerkt. Dat schept een band en is erg prettig.’’
Het reizen vindt hij minder leuk, maar dat noemt hij gewoon een part of the deal. ‘’Ook in het seizoen 2017/2018 toeren we met De Gelaarsde Kat door Nederland en België. Dat is goed te combineren met school. In deze musical treden ook Dick Cohen en Marcel Visscher op. Marcel is De Gelaarsde Kat en ik ken hem nog uit de musical Belle en het Beest, waarin ik toen een lakei speelde.”
Hugo speelt inmiddels zeven jaar bij de jeugdtheaterschool Fanwork Musicals. Eerst in de Musical Class, maar al snel maakte hij de sprong naar de Talent Class. De laatste maanden is er druk gerepeteerd voor de nieuwe musical 13 (spreek uit:Thirteen). Daarin speelt Hugo de rol van de populaire Brett. Een quarterback in het schoolelftal, maar met een IQ van een visstick.

Of het tongzoenen met de hoofd cheerleader ook echt lukt, dat is op zaterdag 4 november te zien tijdens de première van de musical in het Fulcotheater in IJsselstein. De voorstelling is ook te zien op zondagmiddag 26 november in theater De Kom in Nieuwegein.

Kaarten zijn te bestellen via de site van www.13demusical.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37