MSV’19 maakt korte metten met AS’80

Algemeen 120 keer gelezen

De wedstrijd was nauwelijks van start gegaan toen thuisclub MSV’19 een voorsprong leek te gaan nemen. De goal werd echter op aanwijzingen van de grensrechter wegens vermeend buitenspel afgekeurd. In plaats van 1-0 kwam tot ontstentenis van het thuispubliek de 0-1 op het scorebord, toen aanvoerder/doelman Wesley Oostrom een onschuldig lijkende inzet van AS’80 verkeerd beoordeelde en Oostrom de bal tergend langzaam in de korte hoek zag binnenvallen.

Onmiddellijk daarop scoorde MSV’19 de 1-1 (Jurgen van der Hoeven), zodat de schade al binnen tien minuten voetbal kon worden gerepareerd.

Eventjes later nam MSV’19 een voorsprong via Jort van Geffen (op aangeven van Robin Stokman): 2-1.

Na een dik half uur speelde doelman Wesley Oostrom zich opnieuw in de kijker, ditmaal in meer dan positieve zin, door met een katachtige reactie te voorkomen dat de bezoekers op gelijke hoogte kwamen, zodat het rustsignaal werd bereikt met 2-1 voor de thuisploeg.

De tweede helft werd begonnen met Merlijn van der Does, die Jesper Kolfschoten verving, waarop het MSV’19 vervolgens lukte om 3-1 op het scorebord te zetten via Wouter Scholman, die een door Kjeld Beerthuizen onderschepte bal op het middenveld kon omzetten in een goal.

Nu was het de beurt aan AS’80, wat een afstandsschot op de lat zag eindigen, waarna de rebound een prooi was voor doelman Oostrom.

Volgend op deze situatie kwam AS’80 met de schrik vrij toen Timo Bakker vanuit de draai het AS’80 doel onder vuur nam, maar de doelman hierop attent kon reageren. Ook een schot van Jort van Geffen, die vrij voor de AS’80 wist op te duiken, kon de doelman niet van zijn stuk brengen.

Namens de bezoekers uit Almere werd hierop ineens de 3-2 gescoord. Zwak uitverdedigen van MSV’19 werd effectief afgestraft, waarbij de bal, het moet gezegd, fraai in de bovenhoek werd geplaatst.

Een kopbal van Timo Bakker (voorzet Kjeld Beerthuizen) leverde vervolgens geen uitbreiding van de voorsprong op, sterker, AS’80 wist op gelijke hoogte te komen vanuit een goed genomen corner met een score van Bram Benda, waarna het erop begon te lijken dat MSV’19 de wedstrijd uit handen zou gaan geven.

AS’80 moest echter toezien dat het met 10 man op het veld kwam, doordat een verdediger met een tweede gele kaart, dus rood, naar de kant moest.

MSV’19 wist van het overtal vrijwel direct te profiteren via Kjeld beerthuizen, die een vrije trap van Timo Bakker het vijandelijke doel in werkte: 4-3.

Hierop moest AS’80 met 9 man verder, doordat er opnieuw een tweede gele kaart viel en er nog een speler naar de kant werd gestuurd.

Met nog zo’n tien minuten spelen viel het laatste doelpunt van de wedstrijd, gescoord door Jort van Geffen, die een voorzet van Wouter Scholman ineens op de slof nam en daarmee tekende voor de meest fraaie goal van de wedstrijd.

AS’80 kon in de laatste fase van de wedstrijd nog een maal gevaarlijk voor het doel van MSV’19 opduiken, maar doelman Wesley Oostrom stond op zijn post.

Invaller Ramond Derks, nauwelijks ’n minuut in het veld, wist tenslotte te scoren, maar deze goal werd wegens buitenspel van één van zijn medespelers afgekeurd.

Einduitslag 5-3 voor MSV’19.

Tot “Man of the Match” werd tenslotte de alom aanwezige en sterk spelende Scott van Ede gekozen.

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws gisteren
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport gisteren
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13