Frank Arts, VIVES heren 1 Foto: Peter van Zijl

Vives Heren 1 pakt de winst tegen Rebelle

Algemeen 134 keer gelezen

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de 3dethuiswedstrijd van het seizoen. Hierin traden de mannen aan tegen Rebelle uit Dieren, Rebelle is de nummer 3 van de ranglijst, VIVES de nummer 9, het beloofde dus een pittige pot te worden!

In de 1ste set startten de mannen in de volgende opstelling: Thijme en Addie op midden, Mitchel en Frank op buiten, Daan op dia, Alex als spelverdeler en Hylke als libero. Sven en Jordy waren beperkt inzetbaar door blessures. Vanaf het 1ste fluitsignaal was duidelijk dat de teams zeer aan elkaar gewaagd waren. Halverwege de set was het echter VIVES wat een gaatje pakte en dit niet meer uit handen gaf. Door een goede passing en sterk serverend werk werd de 1ste set binnen gehaald met 25-21.

Halverwege de 2e set was het juist Rebelle dat een gaatje van 5 punten wist te slaan. Door heel hard werken kwam VIVES echter weer knap terug en leek het bij een voorsprong van 23-21 de set zelfs te gaan pakken. De IJsselsteiners verzuimden echter hun kansen te benutten en verloren de 2eset met 23-25.

VIVES was vastberaden om in de 3de set Rebelle geen kans te geven, het voelde dat het vandaag een hoger niveau in zich had dan de tegenstander. Heren 1 liet dit dan ook zien, beetje bij beetje werd de voorsprong groter en werd Rebelle kansloos gelaten. Bij een voorsprong van 19-12 viel de concentratie wat weg en kwam Rebelle enigszins terug. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar, 25-21.

In de laatste set was het verzet van Rebelle gebroken, VIVES liep al snel uit naar een voorsprong van 15-7. Op dat moment ging VIVES helaas zeer slordig spelen. Er werd veel te makkelijk gedacht en in de 2e divisie wordt dat gelijk afgestraft. Waar VIVES normaal gesproken de set gedegen had kunnen uitspelen, moest nu nog alles uit de kast gehaald worden om de wedstrijd binnen te slepen. Rebelle kwam terug tot een stand van 23-22 maar kon mede door hard werken van de IJsselsteiners niet doordrukken. VIVES won de set en daarmee de wedstrijd, 25-22.

Ondanks de slordigheden op het eind kan VIVES toch zeer tevreden zijn met deze overwinning. Weinigen hadden gedacht dat we überhaupt konden spreken over ‘een wedstrijd rustig uitspelen’. VIVES stijgt door deze overwinning weer een plekje op de ranglijst en staat nu 9de. De mannen hebben nu de aansluiting gevonden bij de top van de 2e divisie, het verschil met de nr.2 bedraagt namelijk maar 3 punten. Aankomende zaterdag speelt VIVES thuis tegen het 2eteam van eredivisietopper Orion. Orion 2 heeft als doel het behalen van het kampioenschap, de huidige 6de plaats past niet in dit beeld maar het team zal ongetwijfeld veel kwaliteit in huis hebben. We hopen weer op uw steun! Tot zaterdag!

Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws gisteren
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46