MSV’9 laat punten liggen

Algemeen 94 keer gelezen

In splinternieuwe, door hoofdsponsor Carrosserie Bakker beschikbaar gestelde tenues, waarbij de horizontale zwart/oranje band plaats heeft gemaakt voor een dito verticale, begon MSV’19 aan de laatste wedstrijd van het eerste gedeelte van het seizoen 2017/2018. Weliswaar heeft de ploeg van trainer/coach Dennis Sluijk nog een inhaalwedstrijd tegoed, maar officieel was afgelopen zondag dus de laatste tegenstander van het eerste gedeelte van dit seizoen de opponent. Bij toeval ook nog eens het op de laatste plaats bivakkerende Vreeswijk, dus een mooi affiche voor de Montfoortse thuisclub om het nieuwe jaar met drie punten te beginnen.

Hoe anders pakte het uit.

Direct na de aftrap van Vreeswijk wist Robin Stokman voor MSV’19 de bal te onderscheppen, wat de ploeg een corner opleverde, maar in plaats van een kans voor de thuisploeg kon het bezoekende Vreeswijk vervolgens een tegenaanval opzetten. Nu was doelman Wesley Oostrom de grote sta in de weg en kon deze vervolgens direct zijn voorwaartsen aan het werk zetten, waarna er een voorzet kwam van MSV-spits Jort van Geffen op ploeggenoot Mark Kemp, die de Montfoortse formatie binnen de twee minuten via een kopbal in de verre hoek op 1-0 wist te zetten.

Na een kwartier spelen op de klok kwam thuisclub MSV’19 goed weg, nadat goalie Oostrom een doorgebroken Vreeswijkspeler bij de voet pakte. Weliswaar ging Vreeswijker Kevin van Sloten hierop dankbaar en nogal gemakkelijk naar de grond, maar de hele situatie was de scheidsrechter van dienst tot opluchting van alles wat Montfoortse supporter was sowieso ontgaan.

Zo’n vijf minuten later liep MSV-er Jurgen van der Hoeven een onnodige gele kaart op met een overtreding ter hoogte van het middenveld.

De eerste helft was nauwelijks twintig minuten oud toen MSV-spits Jort van Geffen een splijtende pass van ploeggenoot Kemp tot doelpunt had kunnen, nee moeten verheffen, maar de anders zo trefzekere MSV-spits faalde hopeloos.

De 2-0 voorsprong maakte de ploeg vervolgens alsnog. Daar waar scheidsrechter Baist opnieuw een penalty-rijpe situatie (overtreding jegens van Geffen) over het hoofd zag (waarmee wat dat betreft de stand gelijk werd getrokken….) knalde Mark Kemp een rebound in de kruising, waarmee hij niet alleen zijn tweede doelpunt scoorde, maar tevens de mooiste van de dag.

Het spel vervolgde met een overtreding van Jort van Geffen, die met zijn actie een eerste relletje op het veld wist te veroorzaken. Hiervoor moest van Geffen een gele kaart incasseren.

In de 40ste minuut van de wedstrijd is fors inkomen van Vreeswijkspeler Bas Arendse, die zich overigens de hele wedstrijd vrijwel ongestoord met overtredingen en irritante acties weet te onderscheiden, er de oorzaak van dat Montfoorter Merlijn van der Does met een schouder uit de kom moet worden afgevoerd naar het ziekenhuis, waardoor het spel vlak voor rust langdurig stil ligt. Simon Doesburg is zijn vervanger, maar de anders zo betrouwbare verdediger blijkt in het verdere verloop van de wedstrijd een ongelukkige middag te hebben, mede waardoor de wedstrijd vooral na rust kantelt.

De in de rust meegenomen 2-0 voorsprong en het overduidelijke veldoverwicht blijkt voor MSV’19 geen enkele garantie om de wedstrijd tegen de nummer laatst van de ranglijst winnend te kunnen afsluiten.

Binnen de minuut na hervatting van de wedstrijd gaat MSV-goalie Wesley Oostrom opzichtig en nogal curieus in de fout door een eenvoudige intrap tegen Vreeswijkspeler Sander Huisman aan te spelen, die tot zijn verbazing en tevens grote vreugde de bal vervolgens in het MSV-doel ziet verdwijnen, wat de aansluitingstreffer oplevert: 2-1.

Na een uur spelen valt de gelijkmaker als Vreeswijker Joshua Stel vanuit het middenveld ongehinderd kan inlopen en binnenschiet.

Direct hierop heeft MSV-er Jort van Geffen een mogelijkheid zijn ploeg weer op voorsprong te brengen, maar ziet deze doelman Wesley Keiman in de weg staan.

Ook een fraai schot van Wouter Scholman weet Keiman vervolgens te weren.

Vreeswijkspeler Lion Sakkers gaat vervolgens minder laconiek om met een hem geboden kans en weet zijn ploeg op een 2-3 voorsprong te zetten, waarmee de Montfoortse formatie op een nederlaag dreigt af te gaan.

Tien minuten voor tijd kan Timo Bakker met een prima individuele actie een mooie voorzet Jort van Geffen een kans bezorgen. Van Geffen bezorgt MSV’19 met een lekker intikkertje dan toch de 3-3.

In de nog resterende tijd ziet Wouter Scholman nogmaals doelman Keiman op zijn weg naar de winnende score en moet MSV’19 uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 19 uur geleden
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23