Afbeelding
Foto: Pulse

Aap Stein geïnspireerd door 15-jarige vrijwilligster Anouk

Algemeen 84 keer gelezen

IJsselstein - Vrijwilligerswerk is er voor alle leeftijden, ook voor jonge mensen die het willen combineren met school of studie. Het verhaal van de 15 jarige Anouk Martens is hier een mooi voorbeeld van!

Direct uit school komt Anouk aangefietst voor een interview met Aap Stein. Deze 15 jaar jonge IJsselsteinse doet tweetalig Havo-4 aan het Anna College en maakt daarnaast nog tijd voor vrijwilligers werk. Aap Stein vindt dat geweldig en is ontzettend benieuwd naar haar motivatie.

“Het begon allemaal begin dit jaar met een maatschappelijke (MAS) stage ” verteld Anouk. “Vanaf het tweede jaar moeten alle studenten een maatschappelijke stage doen. Ze hebben 3 jaar de tijd om 30 uur in te vullen. Ikzelf heb eerst vrijwilligerswerk gedaan bij de IJsselsteinloop en speelgoedbeurs, waarna ik de resterende uren bij Reinaerde op de locatie New Limits kon invullen. Ik vond het daar zo leuk, dat ik er na mijn MAS-stage vrijwilligerswerk ben blijven doen!”

“Ik ga iedere vrijdagavond naar New Limits”, vertelt Anouk. “Vrijdagavond is het altijd gezellig in de huiskamer, we koken en eten samen en doen spelletjes. Ik mag overal bij helpen en ook zelf ideeën aandragen. Zo doen we weleens een spelletjesavond, filmavond en bingo. Het is zo mooi om te zien hoe blij de mensen zijn als ik kom. Ik krijg daar een erg goed gevoel van.” Zo’n goed gevoel dat Anouk later ook een zorgzaam beroep wil gaan uitoefenen, misschien wel als maatschappelijk werker of zelfs arts!

Wilt u weten waar u vrijwilligerswerk kunt doen of zoekt u een vrijwilliger? Of heeft u vragen over het vrijwilligerswerk? Op www.vwij.nl vindt u alle antwoorden op uw vragen. Daar kunt u ook interessante vrijwilligers vacatures vinden in de vacaturebank. U kunt ook langskomen op woensdag en donderdag van 10.00-12.00 uur in bibliotheek Lek en IJssel Overtoom 7 in IJsselstein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37