Harmonie Amicitia
Harmonie Amicitia Foto: Harmonie Amicitia

Duo Concert Amicitia en Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest

Algemeen 235 keer gelezen

Michael Engelbrecht verbindt Harmonie Amicitia en het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest. Michael heeft bij beide orkesten de muzikale leiding in handen. En zo staat er een gevarieerde muzikale middag op het programma met twee orkesten die op hoog niveau musiceren. Heerlijke muziek om als het buiten guur en koud is binnen in het Fulcotheater van te genieten.

En als hoogtepunt toont Michael zijn uitzonderlijke talent als euphoniumblazer. Hij soleert met het Euphonium Concert van Vladimir Cosma. Het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest begeleidt hem, met voor deze keer Jacco Nefs als dirigent.
Cosma is een in 1940 in Roemenië geboren Franse componist en violist die muziek maakte bij meer dan 300 films en tv series. Zijn solowerk voor euphonium geldt als zeer uitdagend en belichaamt de spirit van Paganini en Liszt.

Na de pauze pakt Michael het dirigeerstokje weer in zijn hand en leidt hij het orkest van Harmonie Amicitia. Het eerste werk is de Hymne a la Music, gevolgd door de Armenian Dances van Alfred Reed. Een symfonische rapsodie opgebouwd uit verschillende originele Armeense volksliederen. Michael laat zien dat onder zijn leiding het orkest naar grote hoogte stijgt door onder andere het Ricercare van Hendrik Andriessen uit te voeren. Deze compositie uit 1949 is nog steeds heel geliefd en ligt goed in het gehoor.
Het Duo Concert wordt afgesloten met Variations on “America”. Dit is eigenlijk een arrangement van My Country, ‘Tis of Thee van Samuel Francis Smith. My Country, ‘Tis of Thee was het volkslied van de Verenigde Staten en is gebaseerd op God Save the Queen. Variaties waarin Charles Ives onder andere een canon inbouwde, die qua stemming in drie verschillende toonsoorten staat. De polonaise variatie zal uiteindelijk het duo concert een verrassend einde geven.

Michael Engelbrecht (1979) werd reeds op 17-jarige leeftijd aangesteld als euphoniumspeler bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. Eveneens won hij op jeugdige leeftijd het prestigieuze ‘Concours Mondial de Tuba et Euphonium’ in Guebwiller, Frankrijk. Zijn opleiding volgde hij aan het conservatorium van Tilburg, waar hij ook directie studeerde.

Michael musiceerde met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, het Brabants Orkest, Sinfonieorchester Aachen, de Marinierskapel, the Amsterdam Wind Orchestra en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast treedt hij op als solist en speelt hij regelmatig in kamermuziekverband.

Duo Concert Harmonie Amicitia en Klaaswaal Symfonisch Blaasorkest, zondag 19 november in Fulcotheater, aanvang 14.30 uur, entree € 12,50. Kaartverkoop kassa Fulcotheater en www.fulcotheater.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50