Afbeelding
Foto: Rob van Esch

Model en rolstoelschermster Elke van Achterberg genomineerd als “Jongere van het Jaar 2017”

Algemeen 217 keer gelezen

De 17-jarige IJsselsteinse Elke Lale van Achterberg is door Nederlands grootste jongerenkrant 7Days genomineerd als “Jongere van het jaar”.

Model en rolstoelschermster Elke is genomineerd als “Jongere van het Jaar” vanwege haar stijd voor meer diversiteit in de samenleving. Ook is zij op dit moment op TV, in de bioscoop en op social media te zien in de jubileumcampagne “Luister naar de toekomst” van SIRE.

Waarom Elke streeft naar meer diversiteit? “Je bent niet anders als je een been mist of in een rolstoel zit. Als model wil ik laten zien dat je ook zonder been mooi en krachtig kunt zijn. Door het sporten ben ik sterk geworden. Eindelijk deed ik iets wat ik leuk vond en waar ik goed in was. Ook mensen met een handicap willen net als ieder ander gezien worden als onderdeel van de maatschappij en niet op voorhand (vaak onbewust) in een hokje gestopt en anders benaderd worden.”

2017 is voor Elke een heel bijzonder jaar. “Ik heb zoveel gedaan. Als ik terugdenk aan dat onzekere, verlegen meisje dat ik vroeger was, had ik nooit durven dromen dat ik als model voor de tweede keer op de catwalk van de Amsterdam Fashion Week zou lopen, in de etalage van de Bijenkorf te zien zou zijn, tweede zou worden op het WK rolstoelschermen en als 17-jarige de hele wereld over zou reizen als sporter en model.”

Naast het modellenwerk en het schermen probeert Elke ook als ambassadrice haar boodschap uit te dragen. “Ik ben ambassadeur voor de nieuwe stichting Sue’s Warriors. We strijden voor meer diversiteit in de mode en media. In december is het kick-off-event.

De IJsselsteinse weet wat zij wil. “Helaas ben ik al een tijdje geblesseerd, maar ook met schermen wil ik weer knallen. Ik wil mijn verhaal op verschillende manieren uitdragen. Mijn droom is om tv-presentatrice te worden. Ik geloof er heilig in dat hoe vaker je iets ziet, hoe normaler je iets vindt. Ik wil niet vanwege mijn beperking op tv, maar met beperking en om wie ik ben.” Elke is al vaker op televisie geweest. Zo kwam zij bij de laatste vier tijdens de Mis(s) Verkiezing van Lucille Werner op SBS6, was zij te gast bij Pauls Puber Kookshow en bezocht Geloof en Hoop Liefde haar vorige maand thuis.”

Elke hoopt dat zij in de laatste week van november 2017 gekozen wordt als “Jongere van het jaar” en dat zij op die manier nog meer aandacht kan krijgen in de media voor haar missie!

Genomineerden in eerdere edities waren onder andere DJ Martin Garrix en instagram kunstenares Annegien. Dit jaar neemt Elke het op tegen Bas van der Reijden die een digitaal ziekenhuis voor zieke kinderen maakte, Bente Fokkens die onder andere in de films Kappen en Misfit acteerde, de band Cansgaker Pi die in binnen en buitenland optreedt, Noa Wildschut die als violiste de wereld over reist en een CD uitbracht, de jongste modeontwerpster op de Amsterdam Fashion Week Sterre Troquay en tenslotte Laura van Kaam die in 2013 the Voice Kids won en dit jaar in de media bekend maakte dat zij depressief is.

Stem tot 20 november op Elke via deze link

http://stemmenyandc.nl/sevendays/Jongere-van-het-Jaar-2017/submissions/new

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09