MSV’19 uit de beker gewipt.

Algemeen 125 keer gelezen

Zondagclub MSV’19 moest het afgelopen zaterdag in Amsterdam bij s.c. Buitenveldert afleggen tegen deze tweede klasser.

De wedstrijd kende een knotsgek scoreverloop, met een einduitslag die in het korfbal niet zou misstaan. De eerste helft begonnen de manschappen van coach Dennis Sluijk goed, met als resultaat een verdiende 0-1 voorsprong in de vijftiende minuut, waarbij Robin Stokman een prima voorzet van Timo Bakker onder de keeper van Buitenveldert doorschoof.

Een luttele zes minuten later trok thuisclub Buitenveldert de stand gelijk via een rake kopbal van Great Nyarko, waar gelegenheidsdoelman jack Wilson (die de verhinderde Wesley Oostrom tussen de palen verving) geen antwoord op had.

Eventjes later had MSV’19 zomaar opnieuw op voorsprong kunnen komen, maar had Stokman pech dat doelman Rik Hoogland van de Amsterdamse ploeg op zijn post stond. In plaats van een nieuwe voorsprong keek MSV’19 vervolgens tegen een 2-1 achterstand aan, toen verdediger Kjeld Beerthuizen voor de Montfoorters de bal in het eigen strafschopgebied wilde wegroeien, maar deze tegen een medespeler aanknalde, waarna het leder voor de voeten van Buitenveldertspeler Maxim de Swaan stuiterde en laatstgenoemde zich het buitenkansje niet liet ontglippen.

Vlak voor rust sloeg voor wat betreft MSV’19 het noodlot opnieuw toe toen Merlijn van der Does de eigen doelman, Wilson, passeerde: 3-1.

Direct na de thee trok MSV’19 dapper ten strijde om de aansluitingstreffer te produceren, maar kon Nabil Ezzahri voor thuisclub Buitenveldert van de aanwezige ruimte profiteren en bracht deze de 4-1 op het bord.

Hierna leek MSV’19 opnieuw grip op de wedstrijd te kunnen krijgen, toen Robin Stokman binnen het strafschopgebied van Buitenveldert getorpedeerd werd door doelman Hoogland, met als gevolg geel voor de goalie en een strafschop voor MSV’19, die feilloos werd benut door Jurgen van der Hoeven: 4-2.

Hiermee keerde voor enkele minuten het vertrouwen in een goed eindresultaat bij de MSV-ers terug, wat echter met een lange rush van Buitenveldertspeler Sergae Kogeldans, die zijn activiteit ook nog eens bekroonde met een bekeken schuiver langs MSV-doelman Wilson, teniet werd gedaan: 5-2.

Na een wissel aan MSV’19 zijde, waarbij Stokman naar de kant werd gehaald en Harm Oostveen het aanvalsstokje overnam kon MSV’19 opnieuw bijkomen via een prima voorzet van Jort van Geffen die werd binnengeschoten door Mark Kemp: 5-3.

Hiermee was het scoreverloop al redelijk spectaculair te noemen, maar was de koek wat dat betreft nog niet op.

Een dubbelwissel van coach Sluijk zette Jesse Peters in voor Mark Kemp en tevens werd Ralph Kolfschoten aan de kant gehaald voor Istvan Jankovits. Laatstgenoemde werd onmiddellijk getest door de Buitenveldert-aanvallers en MSV’19 moest met lede ogen toezien dat opnieuw Maxim Swaan scoorde: 6-3.

Na twee minuten toonde MSV’19 opnieuw elastische rekbaarheid en werd de stand op 6-4 gebracht door Jort van Geffen, bediend door Timo Bakker.

Hierna raakte MSV’19 van het pad. Zoekende naar de aansluitingstreffer werd er verdedigend teveel ruimte weggegeven, waar de snelle opkomende verdedigers van Buitenveldert wel raad mee wisten.

Eerst was het Sergae Kogeldans die nogmaals doelman Wilson verschalkte (7-4), hierna kwamen de Amsterdammers op 8-4 via Nabil Ezzahri.

In de tussenliggende periode had MSV-19 spits Jort van Geffen tot tweemaal toe pech in de afronding en zag hij zijn inzetten op het doel van Buitenveldert ternauwernood naast en over gaan.

De eindstand kwam op curieuze wijze tot stand, toen de scheidsrechter zijn fluit aan de mond zette en een aantal MSV-ers aan het eindsignaal dachten en zich reeds naar de kant begaven. De leidsman maakte echter een kleine schijnbeweging, waarna Buitenveldert ook nog eens de 9-4 op het scorebord zette.

Een wedstrijd waarbij de liefhebbers van mooie doelpunten ruim aan hun trekken konden komen en waarbij thuisclub Buitenveldert weliswaar geflatteerd, maar daarom niet minder onverdiend, verder bekert.

Voor MSV’19 zit het bekeravontuur 2017/2018 er op en kunnen de Montfoorters zich richten op de competitie, die aanstaande zondag wordt hervat met een uitwedstrijd tegen het Zeister Saestum, wat één competitiepunt meer heeft dan MSV’19 en daarmee op de derde plaats bivakkeert.

Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50