Montfoort doet zichzelf tekort en verliest van DTS

Algemeen 75 keer gelezen

Na de ietwat onverwachte periodetitel barstte de feestvreugde los. 3 Dagen later werd gewonnen van Sportlust’46, winnaar van de 1e periode in West 1A en Montfoort leek dus vormbehoud te hebben behouden. Afgelopen zaterdag was DTS de tegenstander, die diezelfde zaterdag stuntte tegen nummer 2, WNC, en toonde daarmee aan, dat met de ploeg van Jeroen Spies wel degelijk rekening gehouden moest worden.

Speelde zijn ploeg in het verleden met nagenoeg allemaal “eigen “spelers, dit seizoen waren zo’n 8 spelers van buitenaf aangetrokken, waarmede de ambitie van de ploeg uit Ede wel duidelijk was. Bij winst zou de ploeg aansluiting vinden bij de top.

De ziekenboeg bij Montfoort stroomt weliswaar leeg, maar voor de wedstrijd tegen DTS was er alleen voor Nicolai Verbiest een plekje in de basis ingeruimd. Voor de overige spelers kwam de wedstrijd wellicht nog iets te vroeg.

Vanaf het 1e fluitsignaal van de soms iets teveel fluitende scheidsrechter Vink uit Oosterhout trok de ploeg van trainer van Boksel direct fel ten aanval en al na 6 minuten was daar de 1e grote kans voor de thuisploeg. Uit een voorzet van Mike van Oostrom zag Don Mimpen zijn kopbal rakelings naast gaan. Na 16 minuten spelen werd Marck van Baal op aangeven van Nick van Luin in stelling gebracht, maar ook zijn inzet miste doel.

Nog geen minuut later was het wel bijna raak. In één van de eerste aanvallen van de gasten uit Ede zag scheidsrechter Vink een overtreding van Ricardo Bakker op Anouar Tmim. Jamal Ouassif mocht het vonnis vellen, maar de matig ingeschoten bal was een prooi voor doelman Vianen.

Montfoort trok het initiatief weliswaar weer naar zich toe, maar dit leidde niet tot echt grote kansen. Ook DTS slaagde er nauwelijks in een goede tegenaanval op te zetten of het was de actie na een half uur spelen, waarbij Robin Vianen met een schitterende safe redding bracht. Scheidsrechter Vink had echter al buitenspel geconstateerd en daardoor bleef de stand op 0-0 steken.

In de 2e helft werd het allemaal een beetje rommeliger. Het was echter aanvoerder Roelofs, die in de 57e minuut de wedstrijd had open kunnen breken. Na een prima combinatie ging hij alleen op keeper Robin Franken af, die redding wist te brengen.

In de tegenaanval, die daarop volgde was het Anouar Tmim, die dicht bij de openingstreffer was, maar zijn inzet ging via doelman Vianen net naast.

Even later was het opnieuw Anouar Tmim, die op aangeven van Jamal Ouassif leek te scoren, maar ditmaal was de lat spelbreker.

Dit laatste was slechts uitstel van executie, want na 2 assists was het Jamal Ouassif, die zelf de trekker overhaalde en uit een tegenaanval de uitgekomen doelman Vianen kansloos liet.

Direct na deze openingstreffer vond bij Montfoort een dubbele wissel plaats. Nicolai Verbiest en Nick Koppers maakten plaats voor Miquel Ballo en Eddy Vorm. Met deze wissels verdwenen echter wel 2 vrije trap specialisten.

Montfoort zette met deze wissels extra aan, wat echter al in een eerder stadium had moeten gebeuren.

Met veel toneelspel en oog voor dramatiek wist DTS zich in de slotfase staande te houden en kwam er ondanks verwoede pogingen van Montfoort geen verandering meer in de stand.

Door deze ietwat onverwachte nederlaag zakt Montfoort naar een 3e plaats en vindt DTS Ede met 2 punten achterstand op Montfoort aansluiting bij de top.

Het verlies is geen ramp voor Montfoort, daarbij niet vergetende dat de ploeg van Aart Jan van Boksel bij een eerstvolgende wedstrijd, die tegen Delta Sports’95 over nagenoeg de gehele selectie kan beschikken. Daarbij is wel belangrijk, dat er meer vuur in de wedstrijd moet zitten zoals tegen DUNO. Tegen DTS was er weliswaar een groot deel veldoverwicht, maar dit leverde nauwelijks echt uitgespeelde kansen op. Tegen de ploeg uit Houten zal er dan ook anders gestreden moeten worden, waarbij passie en inzet de boventoon voeren.

Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 15 uur geleden
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 16 uur geleden
• De huidige bestuursleden: Gerard Vendrig, Piet van Kats en Harry van Rooijen
Hoe mannenkoor St. Caecilia uit Cabauw opeens 100 jaar werd Nieuws 18 uur geleden
• Voorzitter Jeanette de Neijs
PSIJ adviseert gemeente en inwoners met vragen in sociaal domein Nieuws 16 apr, 18:00
• Jeroen en Sis openen Deb Butik
Kledingwinkel Deb Butik opent naast Deb Koncept: samen sterk in eigen segment Zakelijk 16 apr, 17:45
• De 18de-eeuwse slingermuur bekend onder de naam 'slangenmuur' is toe aan restauratie.
Mooie plannen voor erfgoedherstel in Montfoort en Linschoten Nieuws 16 apr, 17:12
Foto ter illustratie
Man (32) uit Utrecht in Linschoten opgepakt voor cocaïnehandel 112 16 apr, 15:43
• De huidige vijf leden van het inwonerscollectief SIEL.
Lopiks energiecollectief zoekt betrokken inwoners Nieuws 16 apr, 15:33