Dewi Satriasaputra geniet van het leven. Onderdeel daarvan is concert- of theaterbezoek. Samen met locatiecoördinator Marijke Pillen bekijkt ze het najaarsprogramma van Vier het Leven. (Foto: Lysette Verwegen)
Dewi Satriasaputra geniet van het leven. Onderdeel daarvan is concert- of theaterbezoek. Samen met locatiecoördinator Marijke Pillen bekijkt ze het najaarsprogramma van Vier het Leven. (Foto: Lysette Verwegen) Foto: Lysette Verwegen

Gezellig op stap met Vier het Leven

Algemeen 252 keer gelezen

Dewi Satriasaputra is 80-plus en geniet volop van het leven. Stilzitten is er niet bij. Ze doet mee aan allerlei activiteiten en organiseert er zelf minstens net zoveel. Sinds een paar jaar is ze ook deelnemen aan Vier het Leven, een stichting die uitjes naar theater, concerten en bioscoop organiseert.

IJsselstein - “Ik ben niet meer zo goed ter been en met een rollator of scootmobiel kan ik niet overal meer komen”, vertelt ze. “Toen ik niet meer werkte ben ik ook veel uit geweest en heb ik veel gereisd, want ik ben nieuwsgierig. Maar ja, als je slechter gaat lopen verandert dat en alleen ergens naartoe gaan is niet zo leuk. In eerste instantie regelde ik een clubje mensen om samen mee weg te gaan, maar dat is moeilijker geworden. Als iets onbekend is gaan ik mensen niet zo makkelijk meer mee.”
Enkele jaren geleden las ze over de Vier het Leven in de krant. “Ik heb gebeld en zo is het gekomen. Nu heb ik weer mogelijkheden om naar verschillende voorstellingen te gaan.” Verre reizen maakt ze ook nog steeds. “Ik ben naar Indonesië, Argentinië, Japan, Vietnam, Brazilië en Mexico geweest”, somt ze op. “Australië staat nog op stapel. Op die reizen gaat mij zoon altijd mee en ik heb er een speciale rollator voor gekocht.” Ze bezoekt ook graag musea: “De Hermitage in St.-Petersburg staat nog op mijn verlanglijstje. Kunst en cultuur is een verrijking. Dat weet ik al van jongs af aan en zo heb ik ook mijn kinderen opgevoed.” Haar echtgenoot hield meer van muziek en fotografie. “Een ander soort cultuur”, concludeert ze nuchter.

Bij Vier het Leven heeft ze zich ingeschreven voor het ballet Romeo en Julia. “Sommige uitjes zijn wat duurder, maar je kunt kiezen wat je wilt en er zitten ook gesponsorde voorstellingen in het programmaboekje die veel goedkoper zijn.”
Coördinator Marijke Pillen beaamt dat. “Dankzij sponsors zijn er bijvoorbeeld voorstellingen van Cor Bakker en Tineke Schouten voor 12,50 euro. Inclusief drankjes en vervoer. En de stichting geeft ook cadeaubonnen uit. Dat zijn leuke presentjes voor iemand die een voorstelling bij elkaar wil sparen.” Het mooie van Vier het Leven: “Wie – gratis – ingeschreven staat hoeft alleen maar een voorstelling te kiezen. Geen rompslomp, want alles is geregeld. De deelnemers worden thuis door vrijwilligers opgehaald en naar het theater gebracht waar de koffie klaar staat. Gezellig samen iets drinken, begeleiding in de zaal en na een drankje na afloop wordt iedereen weer veilig thuisgebracht. Het is ook voor de vrijwilligers een leuke avond.”
Wie geïnteresseerd is mag bellen met Marijke: (030) 6883414, of met Vier het Leven, telefoon (035) 5245156 of kijken op: www.4hetleven.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37