Stadsprins Kevin Le Rêveur du Futur en voorzitter André Brugmans van Les  Boutonniers mikken op een nieuwe toekomst voor het carnaval in Knopengein. (Foto: PR Les Boutonniers)
Stadsprins Kevin Le Rêveur du Futur en voorzitter André Brugmans van Les Boutonniers mikken op een nieuwe toekomst voor het carnaval in Knopengein. (Foto: PR Les Boutonniers) Foto: Les Boutonniers

Les Boutonniers na lastige periode klaar voor carnaval

Algemeen 175 keer gelezen

Na het laatste carnavalsseizoen brak er voor carnavalsvereniging Les Boutonniers een lastige periode aan. Dit voorjaar gaven zeven leden van de vereniging te kennen dat dit hun laatste seizoen bij de Boutonniers zou zijn. Daarmee stopte er in een klap 130 jaar ervaring met het organiseren van het mooiste feest van het jaar.

Montfoort – “Dat was wel even slikken” zegt André Brugmans, de nieuwe voorzitter van carnavalsvereniging Les Boutonniers. “Inmiddels hebben wij ons weer helemaal gericht op de toekomst. Onmiddellijk werd gezocht naar oplossingen om het carnaval “gewoon” door te laten gaan, maar omdat ook voorzitter Rick Verleun vertrok, moest het bestuur worden aangevuld en versterkt.”
André Brugmans werd de nieuwe voorzitter en het secretariaat kwam in handen van Ruben Hesselink. Met zijn 26 jaar is Ruben het toonbeeld van de nieuwe garde waar Les Boutonniers zich nog verder op gaat toespitsen. Oudgediende Patrick van Oostrum maakte het bestuur weer compleet. Naast André, Ruben en Patrick zijn ook Edwin van Oostum (penningmeester), Marten van der Veen, Terus Sluis en Kevin van Engelen de vaste bestuursleden. Met Perry Vergeer en Rob den Hartog, in het verleden lid van carnavalsvereniging De Brugzichters, zijn er nieuwe mensen gevonden met voldoende ervaring en kennis van zaken. Met Jeroen Kuyf en Jeroen Boumans bestaat de vereniging weer uit 24 leden. De organisatie van het Knopengeinse carnaval heeft nu meer dan de volle aandacht. Dat wil Les Boutonniers uiteraard met de eigen leden doen, maar ook wordt gekeken of er hulp van buitenaf gevonden kan worden. Er zijn ook nog plannen om oud-leden wat hand- en spandiensten te laten verrichten zonder verdere verplichtingen tijdens het carnaval zelf. Ook hebben de Boutonniers samenwerking gezocht met Les Femmes des Coeurs. Deze dames hebben een eigen Raad van Elf en zijn het carnaval nog aan het ontdekken. Zij gaan straks bij een paar commissies kijken en draaien waar mogelijk mee.

Met zijn 27 jaar is Stadsprins Kevin Le Rêveur du Futur niet de allerjongste prins ooit, maar hij laat wel zien dat je geen “oude bok” hoeft te zijn om tijdens het mooiste feest van het jaar Stadsprins te zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 23 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport gisteren
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13