Leden van de KPJ Montfoort zijn in de Hoogstraat bezig met het ophangen en aansluiten van de nieuw gemaakte feestverlichting voor de binnenstad. Een project van het Projectteam Montfoort.  (Foto: Paul van den Dungen)
Leden van de KPJ Montfoort zijn in de Hoogstraat bezig met het ophangen en aansluiten van de nieuw gemaakte feestverlichting voor de binnenstad. Een project van het Projectteam Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Montfoort heeft nieuwe feestverlichting

Algemeen 98 keer gelezen

Montfoort kan nóg mooier. Dat idee hebben centrummanager Leendert Scheel en zijn partner Ben Brand. Om Montfoort nóg mooier te maken vroegen zij de helpende hand van mensen die hun steentje daaraan bij wilden dragen. Mensen die gestopt zijn met werken maar toch nog graag iets willen doen, alleenstaanden, creatieve mensen, klussers en noem maar op. Allemaal van harte welkom bij het team van een nieuw project “Aanpakken”.

Montfoort - De feestverlichting voor de binnenstad van Montfoort was het eerste project voor Centrummanager Leendert Scheel: “Een nieuw project wordt door ons via sociale media aangekondigd. Mensen kunnen zich dan aanmelden om vrijwillig te komen helpen bij het nóg mooier maken van Montfoort. Wij zetten de projecten alleen maar op de rails. Ons creatieve team werkt een project uit en nodigt vervolgens vrijwilligers uit om het project te realiseren.”
Dit eerste project, waar veel inwoners graag verandering in wilden zien, was de kerstverlichting in de Montfoortse binnenstad. Voor deze klus hoefde je niet technisch te zijn en kon iedereen er aan meedoen. Voor ieder project is er ook een kluslocatie nodig waar de vrijwilligers hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Dit keer kwam er een genereus aanbod van Marcel Peters om de guirlandes voor de kerstverlichting in het St. Joseph te komen maken.

Ben Brand was de creatieve man. Hij gaf uitleg over het project en de daarbij behorende werkzaamheden. Daarna ging een grote groep vrijwilligers aan de slag. Leendert: “Na de eerste avond werd er bekeken hoeveel avonden er nog nodig zouden zijn om de feestverlichting af te krijgen. We plaatsten meteen een nieuwe oproep op social media, zodat voor de vervolgavonden mensen zich (opnieuw) konden opgeven. Iedereen is het er over eens dat sociale betrokkenheid een belangrijke eigenschap is voor de verdere ontwikkeling van de stad Montfoort. Komt er straks een nieuw project, dan worden er weer mensen gevraagd om het projectteam “Aanpakken” te versterken.” Technische man is Willem Doove.”De infrastructuur was behoorlijk verwaarloosd. Aan de gevels moesten nodig nieuwe bevestigingspunten komen. Maar het is ons gelukt.” De mannen van de KPJ Montfoort waren bereid om afgelopen donderdag de 19 nieuwe guirlandes, met daarin 532 ledlampjes, op te hangen. Na de feestdagen halen zij ze ook weer weg en slaan ze dan op.

Vrijdagavond tijdens de Pietenavond in de binnenstad zal Sint Nicolaas de nieuwe feestverlichting officieel overhandigen. Voor de kinderen is er bij het Oude Stadhuis warme chocolademelk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 21 uur geleden
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18