De gastvrouwen tijdens het kerstdiner van de SWOM op maandag 11 december in Linschoten zijn Nel van de Brink, Ruth Vreeswijk en José van Dijk. (Foto: Paul van den Dungen)
De gastvrouwen tijdens het kerstdiner van de SWOM op maandag 11 december in Linschoten zijn Nel van de Brink, Ruth Vreeswijk en José van Dijk. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Samen aan het kerstdiner bij de SWOM

Algemeen 375 keer gelezen

Volgende week maandag wordt in Linschoten het kerstdiner van de SWOM gehouden: een feestelijke maaltijd in kerstsfeer en voor het eerst in de Brede Vaart, vanaf 1 januari de nieuwe locatie van de SWOM in Linschoten. Het kerstdiner in Montfoort is op donderdag 21 december in het Antoniushof.

Montfoort/Linschoten - “De mensen kijken er naar uit en verheugen zich erop”, zegt Conny te Lintelo, coördinator vrijwilligers bij de Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort/Linschoten. “Naast de maandelijkse aanschuifdiners, bieden wij zowel met Pasen als met Kerst een meer uitgebreide en feestelijke maaltijd aan.” In Montfoort komen maandelijks tachtig mensen naar het aanschuifdiner, maar met de kerst loopt dat aantal al snel op tot 125. ‘’Iedereen is welkom, van jong tot oud. Je mag ook je kinderen of kleinkinderen meenemen. De mensen halen herinneringen op of krijgen weer nieuwe contacten. Samen eten is nu eenmaal veel gezelliger dan alleen.’’
In Linschoten is het Ruth Vreeswijk van de SWOM die met een aantal gastvrouwen dit diner voor haar rekening neemt. In Montfoort doen Lobke en Renzo van het Kalsbeek en het Minkema mee tijdens hun hun maatschappelijke stage. Naast het kerstdiner in Linschoten is er op donderdag 21 december een kerstdiner in de grote zaal van het Antoniushof in Montfoort. De aanvang op beide locaties is om 18.00 uur. Nieuwe cateraar Slager Verweij uit Harmelen biedt deze avond als voorgerecht een heerlijke carpaccio, met rucolasla, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en dressing. Het hoofdgerecht bestaat uit varkenshaas in rode wijnsaus. spercieboontjes met spekjes en uitjes, röstirondjes en stoofpeertjes. Een rauwkostsalade maakt het hoofdgerecht compleet. Daarna is het genieten van het Grand Dessert en de koffie met bonbons. Het verzoek is om vooraf aan te melden via tel. 0348-469109, uiterlijk 10.00 uur op de dag van het diner. De kosten zijn 12,50 euro.
Dinsdag 19 december vanaf 14.00 uur houdt de SWOM in de Brede Vaart bovendien een gezellige kerstmiddag. De toegang is gratis. Alleen voor de consumpties wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23