Britt van Leur (15) deed een jaar over het schrijven van haar boek 'Waar ik ook hoor' en dat sinds kort ook in de winkel ligt. (Foto: Paul van den Dungen)
Britt van Leur (15) deed een jaar over het schrijven van haar boek 'Waar ik ook hoor' en dat sinds kort ook in de winkel ligt. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Montfoortse Britt (15) brengt in boek fantasy tot leven

Algemeen 334 keer gelezen

‘Waar ik ook hoor’ is de titel van het nieuwe boek dat Britt van Leur (15) uit Montfoort heeft geschreven. Ze deed er een jaar over, maar nu is het klaar en ligt in de boekhandel. Britt is er bijzonder trots op.

Montfoort - Ruim een jaar geleden begon het allemaal. In het hoofd van Britt van Leur had zich een verhaal gevormd, dat steeds weer terugkwam en grotere vormen aan nam. De 4 Havo leerling besloot om het verhaal op papier te zetten en voor ze het wist was het eerste hoofdstuk geboren. “Maar dat was nog maar het begin. Toen pas bleek hoeveel er nog ontbrak en beschreven moest worden. En dat was eigenlijk alles tussen het eerste en laatste hoofdstuk.”
Het draait in haar boek allemaal om Mystic, een fee met een speciale gave, die samen met haar vader woont in het dorpje Oudlen in het Feeënrijk. Vlakbij ligt de magische muur die hen beschermt tegen vijanden die in het Neutrale gebied kunnen rondlopen. Er zijn echter elfen gezien in het Neutrale gebied. Men vraagt zich af wat ze daar doen en waarom ze niet achter hun eigen muur zijn gebleven. Ondanks alle waarschuwingen gaat Mystic toch naar het Neutrale gebied. Het is de enige plek waar alle wezens, elfen, feeën en mensen samen kunnen zijn. Als Mystic door verraad in groot gevaar komt, staat ze voor moeilijke keuzes. Zonder al teveel prijs te geven is dit in het kort de samenvatting van dit boek.

Britt is verslaafd aan lezen en zegt: “Ik lees voornamelijk boeken uit het Fantasy genre. Daarnaast moet ik ook altijd schrijven. Ook films uit dit genre hebben mijn voorkeur. Daarnaast houd ik erg van punkrock en alternative.”
Tijdens het schrijven van het boek kwam zij erachter dat ze alles nog tot in de details moest gaan uitwerken. De wereld waarin de Feeën en Elfen leven, hun huizen, de wegen, het vervoer en noem maar op. Het moest allemaal kloppen, want Britt is daarin wel een perfectionist.
Terwijl ze nog bezig was met het afronden van het boek, mocht zij voor de groepen 7 en 8 van de Heeswijkschool komen voorlezen. “Ik deed dat heel gemakkelijk en de kinderen luisterden ademloos toe.’’ Ook haar opa heeft het boek gekregen. ‘’Hij vindt het best spannend, en als hij hier komt, dan heeft hij het er over. En dat is best leuk.”

Het boek ‘Waar ik hoor’ van Britt van Leur is te bestellen via www.boekscout.nl. Ook is het te koop bij de Mado in Montfoort aan de Waterpoort, waar Britt op woensdag 13 december van 19.00 tot 20.00 haar boek signeert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20