Montfoort lijdt onnodig verlies tegen laagvlieger Delta Sports’95

Algemeen 33 keer gelezen

Na de nederlaag tegen DTS Ede was het zaak, dat Montfoort tegen debutant Delta Sports’95 uit Houten ( 9e op de ranglijst) de punten mee naar huis zou nemen, temeer om aansluiting te houden met de top 3.

Op de dinsdag voorafgaande aan de ontmoeting speelde men nog verdienstelijk ( 4-2 nederlaag) tegen 2e divisionist IJsselmeervogels, waarbij Eddy Vorm de 2 doelpunten voor zijn rekening nam. Je zou zeggen, dat de ploeg van Aart Jan van Boksel er dan ook helemaal klaar voor was.

In de basis ontbraken Don Mimpen en Miquel Ballo, maar ook Dion Gerritsen en Nicky Besamusca konden nog niet bij de selectie aanschuiven. Mede daardoor moest van Boksel her en der nog wel wat schuiven. In de voorhoede was alle hoop gevestigd op Marck van Baal en Eddy Vorm.

Vanaf de 1e minuut was het de thuisploeg, die fel in de aanval ging zonder echt grote kansen te creëren. Mede daardoor werd Montfoort min of meer gedwongen op de counter te spelen, waarin er in de loop van de wedstrijd diverse mogelijkheden kwamen om op voorsprong te komen. Vooral in de 1e helft was Marck van Baal dicht bij een doelpunt. Eerst zag hij zijn inzet uit de draai net naast gaan, vervolgens werd hij wegens vermeend buitenspel teruggefloten en even later leek hij de doelman van Delta Sports’95 te omspelen, maar moest hij teveel uitwijken en belandde zijn inzet in het zijnet. Mogelijkheden te over dus om op voorsprong te komen. Het was echter Harmen van Genderen, die er wel in slaagde om doelman Vianen te omspelen en de openingstreffer te scoren.

Na rust tapte Montfoort duidelijk uit een ander vaatje en zette men vanaf de 1e minuut druk op het Houtense doel. Helaas ontbrak Montfoort het nodige geluk en slaagde Delta Sport’95 er met het nodige kunst- en vliegwerk in de voorsprong te verdedigen. Werd in een eerder stadium een doelpunt van Montfoort afgekeurd wegens buitenspel, in de slotfase overkwam de ploeg van Aart Jan van Boksel dit nogmaals, maar in het laatste geval moest scheidsrechter van Wijk achteraf eerlijk erkennen , dat hij de situatie, waarbij uit een melee van spelers gescoord werd, verkeerd beoordeeld had. Daar waar Montfoort op basis van de 2e helft zeker een gelijkspel verdiend had, bleef de ploeg nu opnieuw met lege handen achter en snakt de ploeg wellicht naar de winterstop.

Gelukkig voor Montfoort blijft de schade achteraf beperkt door de resultaten van de concurrentie. Weliswaar zakt de ploeg af naar een 4e plek, maar bedraagt de achterstand op koploper DUNO D slechts 3 punten. In de komende 2 wedstrijden tegen respectievelijk LRC thuis (3) en WNC uit(2) zal de ploeg van Aart Jan van Boksel er echter alles aan moeten doen om de nodige punten te behalen , maar dan zal men wel zo moeten strijden als in de 2e helft en de wedstrijd tegen DUNO D.

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 11 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 12 uur geleden
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 13 uur geleden
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 21 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13