MSV’19 verliest nipt van koploper Quick

Algemeen 32 keer gelezen

Slechts één moment van onoplettendheid werd afgelopen zondag de hoofdmacht van v.v. MSV’19 in de wedstrijd tegen koploper Quick Amersfoort fataal.

In de 50ste minuut van de wedstrijd scoorde Quick-speler Khalid Ben Ali het enige doelpunt van de wedstrijd, toen de verdediging van de Montfoortse formatie van coach Dennis Sluijk niet oplette.

Daarvoor, in de eerste helft, waren beide ploegen gelijkwaardig, waarbij scheidsrechter van dienst, de heer Claessens uit Almere, het bezoekende MSV’19 een aantal keren op rij tekort deed. Zo zag de referee een handsbal van een Quick-speler binnen het strafschopgebied over het hoofd en legde hij de bal bij een overtreding jegens Wouter Scholman de bal op de rand van het zestienmetergebied, terwijl Scholman ruim binnen deze zestienmeter werd gevloerd.

Zeker in het begin van de wedstrijd was MSV’19 beter dan opponent Quick, maar kon het mede dankzij de scheidsrechterlijke dwalingen geen echte vuist maken.

In het verdere verloop van de wedstrijd werd Quick sterker, waardoor een gelijkspel een eerlijker eindbeeld van de strijd zou zijn. Het lot besliste anders.

Net na rust wist, zoals gezegd, Khalid Ben Ali te profiteren van het enige moment waarop de MSV-verdediging niet thuis gaf.

Daarna pakte MSV’19 het initiatief, waardoor de wedstrijd ongemeen spannend en buitengewoon attractief bleef.

Montfoort-spits Jort van Geffen had in de 72ste minuut de grootste kans op het scoren van de gelijkmaker, maar zag zijn krachtige schot via onderkant van de lat weer terug het veld in stuiten.

Daarna waren er nog kansen voor Mark Kemp (hoog over), Timo Bakker (nipt over), Wouter Scholman (kopbal naast) en Scott van Ede (geplaatste bal net naast het doel), maar wilde de bal niet in het doel.

Quick werd de gelukkige winnaar in het duel tussen de nummers 1 en 3 van de ranglijst, zodat de Amersfoortse club verder kon uitlopen op de concurrentie en MSV’19 gelijktijdig iets verder terug zakt in de stand.

• Prijswinnaar Koene met zijn Playstation 5.
Prijswinnaars Spellensatie gefeliciteerd Nieuws 5 uur geleden
Marco van Dijk nieuwe trainer VV Linschoten Sport 19 uur geleden
Werkzaamheden aan oevers Korte Linschoten Westzijde zijn bijna klaar Nieuws 22 uur geleden
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41