Eline kreeg in het Nieuwegeinse Merwestein haar C-diploma uitgereikt door Pieter van Vollenhoven. (Foto: Fotografie Gerben Pul)
Eline kreeg in het Nieuwegeinse Merwestein haar C-diploma uitgereikt door Pieter van Vollenhoven. (Foto: Fotografie Gerben Pul) Foto: Fotografie Gerben Pul

IJsselsteinse Eline (7) behaalt 15 miljoenste zwemdiploma

Algemeen 105 keer gelezen

IJsselstein - De 7-jarige Eline de Klein uit IJsselstein heeft uit handen van Prof. mr. Pieter van Vollenhoven het 15 miljoenste zwemdiploma uitgereikt gekregen. Zij behaalde dit C-diploma eind november.

Het officiële moment vond donderdag 7 december plaats tijdens de Praktijkdag Zwemonderwijs, een studiedag voor zwemonderwijzers in Sport- en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein, met dit jaar als thema ‘Heel Nederland zwemveilig’.

Het uitreiken van zwemdiploma’s gebeurde al voor de Tweede Wereldoorlog. Nederland kende toen verschillende diploma’s met verschillende inhoudelijke eisen. Na de oorlog vond er enigszins stroomlijning plaats. Om eenduidigheid en helderheid te krijgen naar het publiek besloot de overheid in 1984 om te komen tot het Nationaal Zwemdiploma, uitgegeven door de voorganger van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.

De Nationale Zwemdiploma’s, waaronder het Zwem-ABC, worden uitgegeven door stichting het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ die vanaf 1 januari 2018 verder gaat onder de naam Nationale Raad Zwemveiligheid. Deze organisatie heeft als doel de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo’n hoog mogelijk niveau te brengen. Dit betekent dat iemand zich kan redden wanneer hij of zij in het water valt en veilig kan recreëren in het zwembad en in open water in Nederland. Daarom geeft de Nationale Raad Zwemveiligheid het Zwem-ABC uit. Met Zwemdiploma C van het Zwem-ABC wordt voldaan aan de nieuwe Nationale Norm Zwemveiligheid. Het Nationale Zwemdiploma krijgt vanaf 1 januari 2018 dan ook een nieuw uiterlijk.

Leden van de Koninklijke Familie tonen betrokkenheid vanaf de uitgifte van het eerste Nationale Zwemdiploma. In 1984 reikte Prins Bernhard het eerste Nationale Zwemdiploma uit. In 1995 werd de uitreiking van het 5 miljoenste Nationale Zwemdiploma gedaan door prof.mr. Pieter van Vollenhoven. Prins Pieter Christiaan reikte het 10 miljoenste Nationale Zwemdiploma uit in 2005.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws gisteren
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10