Succestrein Vives-heren dendert door

Algemeen 98 keer gelezen

VIVES Heren 1 verkeert al weken in goede vorm, na 2 overtuigende zeges op rij mochten de mannen dit keer in Nijmegen op bezoek om het opnemen tegen de nummer 4, Pegasus H1. Gevolgd door een klein leger aan supporters die hal in Nijmegen al snel deden klinken al de eigen IJsselhal begon VIVES aan de 1ste set.

Freek stuurde de volgende namen het veld in: Jordy en Mitchel aan de buitenkant, Addie en Frank op midden, Daan als dia, Joël als spelverdeler en Hylke als libero. De mannen begonnen aarzelend aan de wedstrijd, vooral de 4 servicefouten op rij aan het begin van de set zorgden voor een frons op het gezicht van coach Freek. Gelukkig was het veldspel prima en was de servicedruk na het dipje ook goed verzorgd. VIVES kwam na een 12-8 achterstand steeds dichterbij en eenmaal boven de 20 hadden de mannen de stand weer gelijk getrokken. In spannende slotfase waarbij VIVES nog een setpoint tegen had, trokken de heren uiteindelijk aan het langste eind, 25-27.

In de 2e set liet VIVES zien dat het vandaag de betere partij was. De servicedruk was nog een stukje hoger dan in de 1ste set en daarbij stond het verdedigend uitstekend. Alleen de side-out haperde af en toe. Dit leidde echter niet tot problemen en zo kon VIVES de set binnenhalen met 25-20.

Tijdens de 3de set deden Pegasus en VIVES niet voor elkaar onder, Pegasus had veel succes via hun lange midden en sterke dia. VIVES kon het echter goed bijbenen en bleef hard werken, gesteund door de luide aanmoedigingen van het meegereisde publiek. VIVES kreeg echter een dipje bij een stand van 17-17 waardoor het plots 22-17 stond. VIVES deed er alles aan om de stand om te buigen en kwam zelfs terug tot 23-23. Jammer genoeg bleek het niet voldoende om Pegasus te kraken, zij pakten de set met 25-23.

De 4e set was een nieuwe kans om de winst te pakken. Na de teleurstelling van de 3de set begonnen de mannen vol goede moed. Lange rally’s werden afgewisseld met solide side-outs en opnieuw waren beide teams zeer aan elkaar gewaagd. Bij 24-23 was het echter Pegasus wat het 1ste setpoint kreeg. Dit werd echter kundig weggespeeld om vervolgens zelf bij 24-25 een kans op de winst te laten liggen. Het was uiteindelijk Pegasus wat met 2 gelukkige ballen de set binnen haalde, 27-25.

Een behoorlijke domper voor VIVES, dat nu 2 sets op rij een grote kans op de overwinning uit handen had gegeven. Dit betekende echter niet dat de mannen het erbij lieten zitten. En zo gingen de IJsselsteiners er in de 5de set weer volle bak tegenaan. De vermoeidheid was er na bijna 2 uur volleyballen al aardig ingeslopen, wat gek genoeg altijd gepaard gaat met een paar losse veters die dan zorgvuldig gestrikt dienen te worden. Met lange rally’s en een sterke verdediging brak VIVES het van Pegasus langzaam maar zeker. De mannen pakten een 5-9 voorsprong om vervolgens de Nijmegenaren terug te laten komen tot 8-9. Met de steun van het publiek in de rug pakten de mannen nu een beslissend gaatje en brachten de set, en daarmee de wedstrijd tot een goed einde, 9-15.

Moe maar voldaan werd het publiek uitgebreid bedankt en kon er begonnen worden aan de terugreis. VIVES stijgt door de overwinning weer een plekje en is nu terug te vinden op een gedeelde 4e plaats, 1 puntje achter nummer 3 Pegasus.

Aanstaande zaterdag zal VIVES het jaar afsluiten met de topper tegen Woudenberg, de nieuwe koploper van de 2e divisie waar VIVES overigens in de beker al van won. We hopen weer op uw massale steun!