Afbeelding

Last van je schouders

Algemeen 123 keer gelezen

Wat valt er dan een enorme last van je schouders als je het laatste antwoord van je laatste toets uit de toetsweek hebt opgeschreven. Niet dat je meteen het gevoel hebt dat de toets echt lekker ging, of dat de toetsweek in het algemeen lekker ging, het feit is dat je er klaar mee bent. Zowel letterlijk als figuurlijk. En ook ik mag zeggen dat ik deze week vol stress wederom heb overleefd. Niet dat het fenomeen stress nu volledig aan de kant kan worden geschoven, de resultaten die tellen! En zolang je die cijfers niet op Magister ziet staan, een schoolapp voor huiswerk &cijfers, heb je dus nog weken na de toetsweek las van stress. En dat is bij mij ook het geval.
Op het moment dat ik dit columnpje aan het typen ben kan en mag ik best tevreden zijn met de resultaten die zijn teruggekomen. Nadeel is wel dat de toetsen die minder gingen, nog niet terug gekomen zijn. Afwachten geblazen dus. Maar dat mag de pret niet drukken. Zeker nu deze week van ellende dan eindelijk voorbij is. Het zou natuurlijk wel leuk zijn als de resultaten overeenkomen met de inzet die je dagenlang, zo niet nachtenlang hebt getoond. Vooral bij de avonden voor een bepaalde toets droop het angstzweet van mijn voorhoofd af. Die druk van het moeten presteren en de vraag: Ken ik het eigenlijk wel?
Nu deze week voorbij is kan ik het gaan hebben over leukere dingen. Ik ga ik namelijk naar Londen, zoals ik al eerder vermeld heb.
Het idee is dat we in een volledig onbekend gastgezin worden gedropt , waar we een week mee gaan doorbrengen. Die ‘we’ houdt in: ik zelf en een paar maten. Ik kan zeggen dat ik er erg veel zin in heb. Hoge verwachtingen gaan gepaard met de vraag bij welke Engelsman of Engelse vrouw ik terecht kom. Ik ben zeer benieuwd.

- Wordt vervolgd -

Bram Wijnholt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport gisteren
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50