De basisscholieren wisten zich tijdens het Witte Kerstbal in 2016 uitstekend te vermaken. Daarnaast hielden zij zich aan de dresscode, wat het geheel nog feestelijker maakte. (Foto: archief Paul van den Dungen)
De basisscholieren wisten zich tijdens het Witte Kerstbal in 2016 uitstekend te vermaken. Daarnaast hielden zij zich aan de dresscode, wat het geheel nog feestelijker maakte. (Foto: archief Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Jeugd Montfoort krijgt witte kerst met eigen feestje

Algemeen 313 keer gelezen

Een witte kerst is de laatste decennia een zeldzaamheid in Nederland. Behalve in Montfoort, want daar vieren in de soos meer dan duizend bezoekers aankomend weekend voor de derde achtereenvolgende keer het Witte Kerstfeest.

Montfoort - Het begon in 2015 met het idee om het 25-jarig jubileum van het Bloklandfeest extra feestelijk te maken. “We sloten al 25 jaar met vrienden en bekenden de zomer af met een tentfeest. Toen leek het ons een goed idee om ook het jaar met elkaar feestelijk af te sluiten,” zegt Adje Spruit, medeorganisator van het Bloklandfeest.
De eerste editie van “Het Witte Kerstfeest” was een doorslaand succes. Ruim zeshonderd gasten, gekleed in een kerstoutfit of in het wit bezochten het St. Joseph.
Na afloop ontstond het plan om ook voor de jeugd van Montfoort en omgeving Het Witte Kerstfeest te gaan organiseren. “Met name de middelbare scholieren zijn veel met muziek en dans bezig, maar door de nieuwe alcoholwetgeving is het voor horecaondernemers niet echt interessant om voor deze jongeren iets te organiseren. We laten nu al het geluid en het licht een dag eerder komen, waardoor de scholieren ook lekker met elkaar kunnen uitgaan. Net zoals wij deden toen we die leeftijd hadden”, zegt Spruit.
Nadat Adje wat had gebrainstormd met zijn vrouw Imre en de Montfoortse DJ Lou Hornman, werd vorig jaar het zaterdagse Witte Kerstfeest uitgebreid met Het Witte Kerstbal voor kinderen van groep 5 tot en met 8 van de basisscholen. Daarnaast was er een White X-mas party voor de middelbare scholieren. Het werd in beide gevallen een succes want de twee jeugdedities op vrijdagavond trokken samen ruim vijfhonderd bezoekers. “Het was vooral leuk om te zien dat veel bezoekers in het wit of als kerstman of kerstvrouw waren verkleed. Dat schepte een extra sfeer en het past ook wel bij Montfoort als carnavalshoofdstad van het Groene Hart. Even een avondje lekker gek doen voordat we allemaal weer opgedoft en stil aan de kerstdis moeten zitten”, zegt een enthousiaste Adje Spruit.

Het Witte Kerstbal voor basisscholieren is komende vrijdag van 18.30-20.30 uur in de soos. De White X-mas party voor de middelbare scholieren is daarna van 21.00-01.00 uur. Voor info en tickets kijk op wittekerstbal.nl of white-xmas.nl Woensdag op de kerstmarkt zijn bij de kraam van Smullies in de Keizerstraat al toegangskaarten voor € 5,- te koop. Daarna alleen nog vrijdag aan de zaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 19 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13