Riëtte van Lint, Francien Verkleij, Thea Visser, Gerard van Vliet en Mia van Jaarsveld zijn helemaal klaar voor de derde Herdertjestocht door de Montfoortse binnenstad. (Foto: Paul van den Dungen)
Riëtte van Lint, Francien Verkleij, Thea Visser, Gerard van Vliet en Mia van Jaarsveld zijn helemaal klaar voor de derde Herdertjestocht door de Montfoortse binnenstad. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Herdertjestocht door Montfoort is voor iedereen

Algemeen 410 keer gelezen

Voor de derde keer start zaterdag 16 december de Herdertjestocht door Montfoort. Dit jaar is het beginpunt in de Heeswijkschool. De tocht is voor iedereen. Gelovig of niet, jong of oud, dat maakt niet uit.

Montfoort - De mensen die mee willen doen aan de Herdertjestocht, wordt gevraagd om tussen 18.00 en 19.00 uur bij de Heeswijkschool te starten. Daar krijgt iedereen een paspoort die de deelnemers tijdens de tocht nodig hebben. Net als in voorgaande jaren is de organisatie in handen van de Werkgroep Oecumene Montfoort. In de binnenstad van Montfoort zijn de lichtjes weer te volgen en wordt het aloude kerstverhaal uitgebeeld in muziek, toneel en zang. Thea Visser van de werkgroep vertelt dat de Herdertjestocht weer groots is opgezet. “Er is een andere route en een andere invulling door de koren, toneelspelers en muzikanten.’’
Het zijn niet alleen Sint Carolus en Ons Genoegen, maar ook het Schakelkoor, de IJsselzangers, Noyana, New Generation, Marcello, Niek de Geest en leden van Toneelgroep Graaf Jan die hun medewerking verlenen. Onderweg worden de mensen verrast en is de kerstsfeer te proeven. Net als voorgaande jaren eindigt de tocht in de RK-kerk. ‘’Daar wordt chocomel met wat lekkers en een verrassing aangeboden.”

Alle figuren uit het kerstverhaal zijn aanwezig. Zo is daar koning Herodes die een volkstelling wil en de mensen zullen zich moeten laten inschrijven. Herder Hugo Hagoort is er met een aantal schapen, maar er zijn ook kampvuren en de herauten wachten je weer op bij de RKkerk. ‘’Laat je dus gewoon meevoeren met de stroom en laat je verrassen.’’

Vanaf de Heeswijkschool start om de vijf minuten een groep van ongeveer 50 personen. Hiermee hoopt de organisatie de doorstroming onder controle te houden. Dat er bij het begin dan even gewacht moet worden is haast niet te vermijden. De hele route is rolstoel toegankelijk. De parkeerruimte rond de Heeswijkschool is beperkt. Geadviseerd wordt om lopend of met de fiets te komen.

De Herdertjestocht is een initiatief van de Werkgroep Oecumene Montfoort en wordt gehouden op zaterdag 16 december. De start is tussen 18.00 en 19.00 uur bij de Heeswijkschool. Deelname is gratis en de route is rolstoel toegankelijk. Vergeet niet je portemonnee mee te nemen want in de RK kerk is een kerstkraam met leuke spulletjes en kerststukken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13