Marie-José de Zeeuw (tweede van links) in actie tijdens de kerstmarkt in Winkelcentrum Achterveld.
Marie-José de Zeeuw (tweede van links) in actie tijdens de kerstmarkt in Winkelcentrum Achterveld. Foto: Marie-José de Zeeuw

Aap Stein heeft een ‘knalgoed’ verhaal!

Algemeen 107 keer gelezen

Marie-José de Zeeuw is een verbinder pur-sang en het brein achter de broodzakken in IJsselstein. Zij zet zich in voor diverse initiatieven rondom afvalvermindering. Maar dat doet ze niet alleen, met haar persoonlijke challenge en positieve insteek weet zij een steeds groter publiek te bereiken.

“Mijn doel is om een betere en schonere wereld te creëren voor de jeugd”, terwijl Marie-José dit zegt laat ze vol trots een foto zien van haar neefjes. “Deze knulletjes zijn onze toekomst, daar doe ik het voor! Met drie containers voor de deur, scheid ik al jaren mijn afval. Ook plastic, verf en batterijen komen op verantwoorde plekken terecht. Toch blijft er teveel afval en zijn er plastic soepen in de oceanen. Daarom ben ik twee jaar geleden begonnen mijn verpakkingen te reduceren. De slager vult ons meegenomen bakje en wij laten ons brood in een katoenen zak doen”, vertelt Marie-José.

In oktober startte zij haar Brood-Nodig challenge: vijf mensen zover weten te krijgen dat ze ook hun brood in een katoenen broodzak laten doen. Haar initiatief werd goed opgepakt en tijdens de dag van de duurzaamheid waren haar katoenen broodzakken al uitverkocht. Enthousiast geworden, startte ze daarna haar tweede challenge: vijf winkeliers bereid vinden om per winkel vijf broodzakken te gaan verkopen. Inmiddels doen al acht winkels mee! “Ik heb helemaal de smaak te pakken! Daarom ben ik nu met de jaarwisseling in het vooruitzicht, #knalgoed gestart voor minder vervuiling, ongelukken, overlast, schade en dierenleed tijdens de jaarwisseling.
dierenleed.Het is veilig voor je gezondheid, dieren en milieu. Bovendien steun je er een onderwijsproject in Ghana mee.” Maar dat is nog niet alles, want Marie-José doet ook enthousiast mee aan #BackToSender en schrijft bij toerbeurt regelmatig een column vanuit klimaatneutraal IJsselstein in de Zenderstreek. Meer informatie over de projecten van Marie-José de Zeeuw kun je vinden op Facebook.

Aap Stein is een idee van Stichting Puls.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 13 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 23 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13