Een gouden huwelijk voor Corry en Cees Rietveld, mét bezoek van de burgemeester. (Foto: Lysette Verwegen)
Een gouden huwelijk voor Corry en Cees Rietveld, mét bezoek van de burgemeester. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Vijftig jaar gelukkig in voor- en tegenspoed

  •   keer gelezen

Cees Rietveld was een echte vrijbuiter, achter de meiden aan en kattenkwaad uithalen. In 1963 ging hij voor de bijl toen hij in Schoonhoven zijn Corry ontmoette. Na vier jaar verkering trouwden ze: op 14 december 1967. Een handige datum voor de belasting in die tijd.


IJsselstein - Vijftig jaar later – en twee kinderen en vier kleinkinderen rijker – zijn ze nog steeds gelukkig samen. Burgemeester Van Domburg ging met bloemen bij het gouden paar op bezoek en kreeg in vogelvlucht het verhaal van het gouden huwelijk te horen. Hoe Corry en Cees, in die tijd 16 en 19 jaar, elkaar ontmoetten. En hoe het jonggetrouwde paar na vier maanden inwonen bij ouders hun eerste flat kreeg op de Noorwegenlaan, waar hun zoon en dochter werden geboren.
Bezoek van een burgemeester kregen ze al eerder: “In 1972, toen we de eerste bewoners waren van de eerste IJsselsteinse cascowoningen”, herinnert Rietveld zich. “We moesten het huis binnen zelf afbouwen. Dat hadden we met een aantal handige mensen binnen vijf weken voor elkaar.” Het paar woonde er met plezier en verhuisde nog eenmaal: in 1996 naar de Frankrijkstraat.
Rietveld werkte alle jaren in de autobranche waar hij carrière maakte en speelt al jaren bij fanfareorkest Excelsior. Echtgenote Corry was de spil van het gezin, deed vrijwilligerswerk in Mariënstein en collecteert al meer dan 25 jaar voor goede doelen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten