Voorzitters Rob de Jong (l) en Sjaak Berends (r) van de Zonnebloem Oudewater en Montfoort/Linschoten kregen uit handen van Onno Cleijpool van Lions Club Het Stigt ieder een welkome cheque overhandigd. (Foto: Paul van den Dungen)
Voorzitters Rob de Jong (l) en Sjaak Berends (r) van de Zonnebloem Oudewater en Montfoort/Linschoten kregen uit handen van Onno Cleijpool van Lions Club Het Stigt ieder een welkome cheque overhandigd. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Lions altijd op zoek naar goede doelen

  •   keer gelezen

Terwijl woensdagavond de zangkoren en jong muziektalent geheel in kerstsfeer in het atrium van de Antoniushof zich presenteerden, was er ook een moment van aandacht voor de Lions Club Het Stigt.


Montfoort - De Lionsclubs in Nederland bestaan uit mensen die midden in de lokale maatschappij staan en daar ook hun bijdrage aan willen leveren. Lions Club Het Stigt is een serviceclub, opgericht in 1979, die fondsenwerving organiseert voor lokale en herkenbare goede doelen. Zij ondersteunen in de drie woonkernen, Montfoort, Linschoten en Oudewater de kleine nood. De Lions zijn altijd op zoek naar doelen met een hoog maatschappelijk belang. Doelen waar zij werkelijk een verschil kunnen maken. Voorzitter Onno Cleijpool van de Lions Club zei daarover: “Het draait niet altijd om geld. Er zijn ook projecten die door de leden van Het Stigt eigenhandig kunnen worden uitgevoerd. Het onderhoud van de tuin van de Vlinderhof is daar een mooi voorbeeld van. Wij hebben als Lions Club deze tuin geadopteerd en gaan er voor zorgen dat deze er weer netjes uit komt te zien. Ook het door de gemeente Montfoort afgestoten verkeersexamen wordt dit jaar door de leden van Lions Club Het Stigt opgepakt, omdat wij van mening zijn dat dit een hoog maatschappelijk belang dient. Wij willen onze kinderen graag goed voorbereid aan het verkeer laten deelnemen. Het daarbij behorende verkeersonderwijs, maar zeer zeker ook het afsluitende praktijkexamen vinden wij erg belangrijk.”

Vervolgens richtte Onno Cleijpool zich tot Sjaak Berends en Rob de Jong, de voorzitters van stichting De Zonnebloem in respectievelijk Montfoort-Linschoten en Oudewater. Hij memoreerde aan de met Pinksteren gehouden Omloop van het Groene Hart. Een sportief recreatief evenement voor wandelaars en fietsers, waaraan ook door medewerkers van de Zonnebloem was meegedaan. Juist de mensen in Montfoort, Linschoten en Oudewater die niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan, waren dit jaar een doelgroep van de Lions. Ook hier weer aandacht voor de medemensen die dat steuntje kunnen gebruiken. Voorzitter Cleijpool van Lions Club Het Sticht verraste vervolgens Sjaak Berends en Rob de Jong, ieder met een cheque van 1700 euro. De beide voorzitters zeiden in hun dankwoord meer dan verrast en verguld te zijn met deze zeer welkome bijdrage.

Na dit intermezzo viel de regen en hagel duidelijk hoorbaar met bakken uit de hemel en werd er onder het genot van een glaasje wijn of warme chocomel nog even nagepraat. De koorklanken met kerstmuziek zorgden voor extra sfeer.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten