Gemeenteraad IJsselstein zet streep door samenwerking met Montfoort

  •   keer gelezen

Een meerderheid van de IJsselsteinse gemeenteraad heeft woensdagavond besloten de ambtelijke UW Samenwerking met Montfoort te ontmantelen. Ondanks oplopende miljoenentekorten wilde het IJsselsteinse zakencollege de samenwerking wel voortzetten. Het Montfoortse college noemt het IJsselsteinse raadsbesluit onverantwoord.


Montfoort / IJSSELSTEIN - Een meerderheid van de IJsselsteinse VVD, LDIJ, CDA en PvdA twijfelden ondanks de uitgeoefende druk niet over hun besluit. “Samenwerken was een goed plan, maar het ontbrak steeds aan onderling vertrouwen en de start in 2014 was al verkeerd. Wij nemen de regie in eigen hand”, aldus de IJsselsteinse VVD. Het CDA schetste de resultaten van de samenwerking: “Geen harmonisatie, een hoger ziekteverzuim, verslechterde dienstverlening en geen financiële controle. Montfoort wil samen verder, maar beweegt niet.”
Volgens het Montfoortse college is de discussie in de raad van IJsselstein deels gebaseerd op onterechte beeldvorming. “Maar als de wil tot samenwerking er bij één van de partners er gewoon niet is, dan zul je dat moeten respecteren en is afscheid nemen wellicht beter”, aldus burgemeester Van Hartskamp.
De komende tijd wil de gemeente Montfoort vanuit eigen kracht en verantwoordelijkheid de balans opmaken en zich oriënteren op samenwerking in de regio.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten