Politie en gemeente waarschuwen: teel geen hennep!

  •   keer gelezen

Woningcorporatie Provides, politie en gemeente trekken samen op bij de bestrijding van hennepteelt. Bewoners kunnen helpen als ze een kwekerij vermoeden: bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


IJSSELSTEIN - Na de recente ontmanteling van een hennepkwekerij aan de Televisiebaan, ontvingen omwonenden een informatiebrief, waarin wordt gewaarschuwd voor de gevaren en sancties op hennepteelt. Een hennepkwekerij is gevaarlijk voor de omgeving. De aanleg veroorzaakt vaak lekkage, schimmel, stroomstoringen en brand. De kwekerijen worden gefinancierd door criminelen, die makkelijk slachtoffers vinden in mensen die het financieel moeilijk hebben. De criminelen bieden geld voor het huren van een kamer of berging. Dat lijkt makkelijk verdiend, maar vaak volgen afpersing, geweld en bedreiging en kan een verhuurder niet meer terug. Bij de ontdekking draait de verhuurder op voor illegaal stroomgebruik en de extra belastingaanslag. Uitkeringsinstanties stoppen uitkeringen en vorderen teveel ontvangen bedragen terug, Provides zet de bewoner uit huis en het Openbaar Ministerie start strafrechtelijke vervolging.
Kwekerijen in een woning worden vaak ontdekt door: vreemde geuren, geluid van afzuiginstallaties, condensvorming op afgeplakte ramen, kunstlicht, stroomstoringen en warmte rond de woning.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten