1e prijs op Rankingtoernooi in Den Bosch
1e prijs op Rankingtoernooi in Den Bosch (Foto: Ht)

Hugo van Houten (11) naar EK snooker in Bulgarije

  •   keer gelezen

Hugo van Houten (11 jaar) uit Montfoort is voor de tweede keer geselecteerd voor het EK snooker in de categorie U18. Het EK wordt georganiseerd door de EBSA (European Billiards & Snooker Association) en zal begin februari 2018 plaatsvinden in Sofia, Bulgarije. Hugo gaat daar samen met zijn vader naar toe. Ook de coaches van de KNBB en nog 4 andere spelers van team Jong Oranje zullen naar Bulgarije afreizen.


Inmiddels heeft Hugo al redelijk wat ervaring kunnen opdoen op grote toernooien. Afgelopen maart 2017 speelde hij mee op het EK op Cyprus en in de zomer van 2016 op het WK in België.

Zondag 17 december j.l. won Hugo zijn 4e achtereenvolgende rankingtoernooi. Hij won in de finale met 2-0 van Tijn Drieshen uit Huizen.

Hugo traint 3x per week, meestal in Vleuten waar hij lid is van Snookerveniging Utrecht. Twee keer per maand reist hij af naar België, naar de Luca Brecel Snooker Academy waar hij twee uur individuele training krijgt van Danny Moermans.

De passie voor snooker is er inmiddels al heel wat jaartjes ook al is Hugo pas 11 jaar jong. Mocht u Hugo willen zien spelen dan kan dat. Op 21 januari aanstaande speelt hij zijn volgende rankingtoernooi. Dit zal zijn in De Loods in Maassluis.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten