Foto: Margreet Batteau

Geslaagde kerstpakkettenactie gezamenlijke kerken

  •   keer gelezen

IJsselstein - In de grote zaal van Het Kruispunt aan de Touwlaan staan lange rijen tafels opgesteld in tweemaal een U vorm. Op de tafels staan talloze levensmiddelen opgestapeld. Naast de tafels torens van lege dozen. Tientallen vrijwilligers staan in de startblokken. Na een korte uitleg kan er gestart worden. Bij de coordinator haalt men een briefje waarop staat voor wie de lege doos gevuld moet. Geen namen. Alles gaat anoniem. Wel bijvoorbeeld: -alleenstaande moeder met drie kinderen waarvan een pas geboren-. Uit de duizenden artikelen wordt dan gekozen wat juist voor dit gezin geschikt is. Natuurlijk gaat er een pak luiers in. En wat lekkers voor de andere kinderen. En een knuffel.


Er zijn ook grote gezinnen. Sommigen krijgen zelfs twee dozen. De hele middag en avond schuifelen de vullers langs de tafels en in de avond gaat een lange stoet auto’s op weg om de gevulde pakketten rond te brengen. Ruim 200 volle, zware dozen moeten er weggebracht. Maar binnen een paar uur is het gebeurd. De organisatie van het evenement is uitstekend en alles is goed verlopen. Het doel is bereikt. Namens de gezamenlijke kerken een klein lichtpuntje geven aan mensen die het door omstandigheden minder hebben en het in deze tijd van feestdagen goed kunnen gebruiken.

Namens het Licht der wereld, Jezus Christus, die kwam om Zijn licht te verspreiden, mocht het DOIJ haar jaarlijkse kerstpakkettenactie met succes afsluiten. Met dank aan alle vrijwilligers!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten