Linda, Sandra en Thayalini krijgen met negen collega's in februari hun diploma niveau 1 en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan:
Linda, Sandra en Thayalini krijgen met negen collega's in februari hun diploma niveau 1 en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan: "We zoeken een leuke baan in de zorg." (Foto: Lysette Verwegen) Foto: Lysette Verwegen

Popelend op weg naar werk in de zorg

Algemeen 118 keer gelezen

Het WijkLeerbedrijf IJsselstein levert sinds de start in 2016 de tweede lichting gediplomeerde leerlingen af van de Entreeopleiding Zorg en Dienstverlening. De leerlingen popelen om in een betaalde baan aan de slag te gaan.

IJSSELSTEIN - Linda (49), Sandra (27) en Thayalini (37) zijn drie van de twaalf leerlingen die hun dipoma niveau 1 gaan halen. “Ik ben leerzaam”, zegt Thayalini, die zes jaar geleden uit Sri Lanka naar Nederland kwam. “Ik ben trots op mijn eerste Nederlandse diploma en ik wil een voorbeeld zijn voor mijn drie kinderen.” Ze heeft bijna een jaar van een dag per week school en zestien uur stage per week achter de rug; gecombineerd met haar spraakzaamheid en werklust een prima basis voor een baan. “Ik heb gesolliciteerd bij Mariënstein”, vertelt ze. “Daar heb ik heel veel geleerd, net als in Ewoud en bij Reinaerde. Ik vind het leuk om mensen te helpen. Op de bank zitten is niets voor mij.”
Sandra werkt bij de post. “Dat wil ik niet mijn hele leven blijven doen en dit kwam op mijn pad”, vertelt ze. “Ik heb stage gelopen in Mariënstein en in de thuiszorg. Het bevalt me goed om mensen te helpen met het huishouden en boodschappen, maar ook om bijvoorbeeld samen een spelletje te doen.” Linda kwam via het Sociaal Team bij de opleiding. “Het leuke van de opleiding is ook dat we een hecht team zijn geworden en allemaal dichtbij huis werken. Dat combineert goed met de zorg voor onze kinderen.” Daarmee is de opleiding bij uitstek een uitkomst voor alleenstaande moeders die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben gekregen. “En er is steeds meer vraag naar werknemers in de zorg.”

Projectleider Joland Potuijt van Calibris Advies, dat de opleiding verzorgt, is tevreden. “Het is leuk om te zien hoe de deelnemers, die soms lang uit de arbeidsmarkt zijn geweest, enthousiast aan de slag gaan en structuur krijgen in hun leven.” Met een diploma en een betaalde baan als resultaat. “Omdat de leerlingen in verschillende takken van zorg stage lopen – in zorgcentra, in de psychiatrische zorg en bij mensen thuis – maken ze met verschillende werkvelden kennis en passen overal in. De werkgevers zien dan ook meteen welke capaciteiten onze leerlingen hebben.” Reden voor de gemeente om de subsidie twee jaar te verlengen.

Deelnemen aan de opleiding die start op 1 februari? Mail zo spoedig mogelijk voor informatie of inschrijven naar: j.potuijt@calibrisadvies.nl. Wie zorghulp van de stagiaires kan gebruiken belt voor informatie met Petra van Vliet: 06-33435399.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37