Het radioprogramma De Zondagmorgenkoorts bij Radio Stad Montfoort stopt na 17 jaar. Ad Vergeer (l) en Ries de Mooij (r) verzorgen op zondag 31 december hun laatste uitzending en dat wordt na zoveel jaar best even slikken. (Foto: Paul van den Dungen)
Het radioprogramma De Zondagmorgenkoorts bij Radio Stad Montfoort stopt na 17 jaar. Ad Vergeer (l) en Ries de Mooij (r) verzorgen op zondag 31 december hun laatste uitzending en dat wordt na zoveel jaar best even slikken. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

De Zondagmorgenkoorts stopt ermee

  •   keer gelezen

Ries de Mooij had al eerder aangegeven zijn werkzaamheden bij Radio Stad Montfoort (RSM) te willen beëindigen. Dat zette Ad Vergeer, die samen met Ries de Mooij het radioprogramma De Zondagmorgenkoorts presenteert, ook aan het denken. Het was wel een moeilijke beslissing, maar zondag 31 december valt na 17 jaar het doek..


Montfoort - Het is inmiddels een van de langstlopende programma’s bij de lokale radiozender Radio Stad Montfoort, maar aan alles komt een eind, zo ook aan het programma De Zondagmorgenkoorts, een door Ad Vergeer zelf bedachte variant op het in zijn jeugd zo bekende Saturday Night Fever. Ad bekent dat hij op 15-jarige leeftijd een eigen illegale zender had. ‘’Dat was Radio Saturnus, waarmee ik op zondag onder de roepnaam Papa BéBé in de lucht was. Net in militaire dienst deed de Radio Controle Dienst een aantal invallen bij illegale zendamateurs hier in de buurt. Ik had mazzel, ontsprong de dans en stapte uit de illegaliteit.”
Later kwam hij Ries de Mooij tegen bij het 50-jarig bestaan van het zwembad. René Peters vroeg toen aan Ries of hij ook wat muziek wilde draaien. Vanaf die tijd zijn Ad en Ries niet alleen een onafscheidelijk koppel, maar ook uitstekend op elkaar ingespeeld. De Zondagmorgenkoorts is uitgegroeid tot een programma waar heel veel mensen naar luisteren. Luisteraars uit Nederland, Duitsland en België behoren, samen met Engeland en zelfs Amerika, tot de vaste luisterkring.
Heel wat prominente figuren zijn in die jaren bij Ad en Ries te gast geweest. Zo maar een greep: Kent u nog de roddelrubriek van Desiré, de Montfoortologie met de moeilijke woorden uit de lokale politiek of de wekelijkse voetbalpraatjes van Dick ten Hoonte en Hans Kolfschoten. En wat te denken van nieuws uit het Knopenbad met Hennie van de Kamp en later René Peters. De dartuitzending live vanuit Het Wispelhuis, chef-kok Ries Verburg, de burgemeesters en bekende artiesten of carnavalsprogramma’s. Dank ook aan alle lokale sponsoren die RSM altijd een warm hart hebben toegedragen. Ries gaat straks gewoon verder met zijn Post.NL en het vrijwilligerswerk bij de Alzheimerpatienten in het IJsselsteinse Isselwaerde. Ad krijgt meer tijd voor zijn gezin en kleinzoon.

Zondag 31 december van 10.00 tot 14.00 uur klinkt de laatste Zondagmorgenkoorts door de ether. Veel mensen hebben toegezegd even afscheid te komen nemen. Als de laatste minuten wegtikken, net als bij het zendschip Veronica, en Ries zijn afscheidsmuziek draait, dan wordt ongetwijfeld met enige weemoed aan de afgelopen 17 jaar teruggedacht. Daarna is een ding zeker, de zondagmorgen zal nooit meer hetzelfde zijn.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten