Als alles gaat zoals verwacht zal in april 2018 de kroonpoort in Linschoten nogmaals worden opgetuigd. Ter ere van het eerste koninklijke lustrum. (Foto: archief Janneke Severs-Hilgeman)
Als alles gaat zoals verwacht zal in april 2018 de kroonpoort in Linschoten nogmaals worden opgetuigd. Ter ere van het eerste koninklijke lustrum. (Foto: archief Janneke Severs-Hilgeman)

Taxusgroen gezocht voor optuigen Kroonpoort

Algemeen 312 keer gelezen

Als alles gaat zoals verwacht zal in april 2018 de kroonpoort in Linschoten nogmaals worden opgetuigd. De ‘gouden’ kroon werd in 2013 met de grootste precisie gemaakt ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem Alexander. De hoge met groen beklede draagconstructie waarop de kroon was bevestigd heeft het dorp op bijzondere wijze versierd.

Linschoten - Inmiddels is het alweer vijf jaar geleden werd dat een groot aantal dorpelingen zich spontaan aanmeldde en vervolgens de handen uit de mouwen stak om deze gigantische klus te klaren. De kroonpoort werd een plaatje dat gezien mocht worden en trok veel publiek naar het oude Linschotense dorpshart. Het eerste lustrum van de koning is nu voor de initiatiefnemers aanleiding om de kroonpoort dit jaar nogmaals in volle glorie te plaatsen.
Om de stalen constructie van voldoende groen te voorzien zijn echter vele struiken nodig. Met name taxusgroen geniet de voorkeur vanwege de kleur ervan en de souplesse. De initiatiefnemers doen daarom nu al een een oproep aan mensen die met plannen rondlopen om hun taxushaag of -boom dit jaar, of nauwkeuriger gezegd voor de maand april te verwijderen. Het verzoek is om het groen niet zomaar weg te doen, maar beschikbaar te stellen vooraan de Linschoter kroonpoort.
Tevens kunnen vrijwilligers voor de bekleding van de zuilen zich aanmelden voor de weken 12 tot en met 17. Neem contact op via email of telefoon (tussen 17.00 en 18.00 uur) met: Conny van Heeringen, heeringen.c@woerden.nl of tel. 0348-425858, of Janneke Severs Hilgeman, jsevershilgeman@planet.nl of tel. 0348-418426.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 17 uur geleden
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 19 uur geleden
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 uur geleden
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport gisteren
Afbeelding
Montfoort SV'19 pakt broodnodige punten, IJFC verrast sterk PVCV en ander voetbal Sport gisteren
• Wethouder Jonkers monteert laatste routebordje.
Nieuwe fietsroute voor Montfoorts verkeersexamen Nieuws 21 apr, 09:00
Kunstenares Marieke Gaymans met de kunstcoördinatoren van de Minstreel voor het werk.
Kinderen De Minstreel aan de slag met kunst Nieuws 20 apr, 09:00