Afbeelding

School de place to be?

Algemeen 61 keer gelezen

School is voor de meeste jongeren, en ook voor mij, gewoon niet de ‘place to be.’ We zitten het liefst thuis of spreken wat af met vrienden. De eerste persoon die met een lachend gezicht de schooldeuren binnengaat moet ik nog tegenkomen. Maar ondanks dat wij als jongeren een afkeer hebben aan school, maakt dat nog niet dat wij, als we eenmaal op school zijn, het niet naar ons zin hebben.

Want het leukste aan school is toch wel dat je je vrienden weer ziet. En als je in de pauze samenkomt vertel je elkaar weer sterke verhalen en lach je met elkaar over bijvoorbeeld die ene rare docent die uit zijn bek stinkt.
Hoewel school dus vooral saai en vaak lang is, mogen we natuurlijk wel dankbaar zijn dat we naar school kunnen gaan. Dat is misschien best een cliché, maar als je er over nadenkt dat je zonder school nog 90 jaar moet voortleven, vraag ik me af hoe ik dat ooit ga volhouden en welke gek je dan ooit een baan gaat aanbieden.
Misschien een leuk bruggetje naar die YouTubers, die hun studie hebben neergelegd om filmpjes te maken en daarmee geld te verdienen.
Het is natuurlijk een hartstikke leuke hobby, maar met name toch echt een hobby. Om een scenario te schetsen. Stel je bent een grote YouTuber, bijvoorbeeld Enzo Knol en op een gegeven moment denkt hij van ‘’Waar ben ik eigenlijk mee bezig?’’ Hij gaat het dus niet meer leuk vinden. Maar wat moet hij dan? Ook al is hij bekend daar krijgt hij echt geen baan mee hoor.
En omdat hij geen middelbare school diploma heeft zou hij dus terug de schoolbanken in moeten gaan. En dat als 25-jarige volwassene.
Nou ja, de moraal van het verhaal is dus dat school vaak ook hele leuke kanten heeft en dat je gewoon lekker je studie moet afmaken en stel je bent Youtuber, zie het maar gewoon als hobby. Lijkt me erg verstandig.

Bram Wijnholt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 23 uur geleden
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09