Terwijl zijn apostelen liggen te slapen en nog voordat hij door Judas zal worden verraden, bidt Jezus (Jurjan Rietveld) in de Hof van Gethsemane, aan de voet van de Olijfberg. (Foto: Paul van den Dungen)
Terwijl zijn apostelen liggen te slapen en nog voordat hij door Judas zal worden verraden, bidt Jezus (Jurjan Rietveld) in de Hof van Gethsemane, aan de voet van de Olijfberg. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Jesus Christ Superstar in voorbereiding

Algemeen 360 keer gelezen

Opnieuw is Monique van den Hoogen erin geslaagd een succesvolle musical naar Oudewater te halen. Maanden van voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan. Langzaam vormt zich het beeld van een bijzondere, vaak ontroerende, muzikale uitvoering van het Lijdensverhaal.

Oudewater - In het Tjonkie wordt al sinds mei van het vorig jaar wekelijks gerepeteerd. Ongeveer 60 mannen en vrouwen zien al zingend en spelend dat het verhaal steeds meer vorm krijgt en zich naadloos aan hen voegt. Met Joke van Diest in de regie en onder de muzikale en vocale leiding van Monique van den Hoogen worden er in maart zes voorstellingen gegeven in De Eiber. De rol van Jezus wordt vertolkt door Jurjan Rietveld (26) uit Haastrecht. Hij deed al de nodige theaterervaring op. “Het is een rol die veel met mij doet. Er zijn vele soorten Jezus, maar de Jezus die al weet wat er gaat komen is voor mij wel de meest heftige.” Karin Hulsdouw (53) uit Houten speelt een van de engelen. Zij vindt de stapjes en de pasjes soms wat lastig. “Het zingen en spelen tegelijk is ook een ongewone handeling als je gewend bent om statisch in een koor te staan. De meerstemmigheid is erg mooi, maar ook de afwisseling van ironie en drama.”
Dick Kool (69) uit Haastrecht heeft nooit eerder geacteerd. Hij speelt de apostel Judas-Thaddeus, niet te verwarren met Judas Iskariot die later Jezus zal verraden. “Het mooiste vind ik het met elkaar uitbeelden van het Lijdensverhaal.”
Terwijl tijdens de repetitie nog verschillende puntjes op de i worden gezet, is de sfeer onder de spelers uitermate goed. Nog steeds worden bepaalde passages met natte ogen aangehoord. Jeroen Kliver (47) uit Oudewater speelt Judas Iskariot. “Zowel het moment van de verraderskus, als mijn zelfverkozen dood zijn ook voor mij best wel emotionele momenten. Daarnaast probeer ik ook nog voor het publiek mijn rol als slechterik zoveel mogelijk te verbloemen.”
De muziek wordt uitgevoerd door een grote live band, met strijkers, veel koperblazers, slagwerk en gitaren. Een musical om naar uit te zien.

Jesus Christ Superstar, een productie van Stichting De Troubadour en De Zangzaak, wordt op 16, 17, 18 en 22, 23 en 24 maart opgevoerd in het IBOMA Theater - De Eiber - in Oudewater. Kaarten zijn nog verkrijgbaar bij de Readshop en de EmTé in Oudewater, maar ook te bestellen via de website www.jcsoudewater.com waar ook nog meer informatie is te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23