De blauw verlichte bomen op de markt zijn onderdeel van de Winterprogrammering om de wintermaanden in het centrum van Oudewater te verlevendigen. De kleuren kunnen variëren. (Foto: Margreet Nagtegaal)
De blauw verlichte bomen op de markt zijn onderdeel van de Winterprogrammering om de wintermaanden in het centrum van Oudewater te verlevendigen. De kleuren kunnen variëren. (Foto: Margreet Nagtegaal) Foto: Margreet Nagtegaal

Kracht van Oudewater gaat maar door

Algemeen 92 keer gelezen

Het doel van de Winterprogrammering is om de wintermaanden in het centrum van Oudewater te verlevendigen. Sinds 9 februari zijn daarom een aantal bomen extra verlicht op de markt. Maar het is niet de enige verdienste van de Kracht van Oudewater.

Oudewater - De gemeente stelde voor de verlichting een beperkt budget beschikbaar. De werkgroep heeft een proefopstelling neergezet waardoor de bomen in verschillende kleuren kunnen worden gezet. De reacties zijn positief. “Maar het gaat niet alleen om de sfeerverlichting. Just ook meerdere evenementen in de winterperiode moeten het compleet maken”, aldus Allard Amelink. Er staan nog een paar evenementen op de rol. Een Ladies Fair Oudewater staat op vrijdag 23 maart in de Klepper gepland. Mogelijk komt er nog een wijn-spijs wandeling bij. Begin april zullen de lampen weer verdwijnen.
Als tweede belangrijk thema wordt ‘Wonen in Oudewater’ onder de loep genomen. De vraag naar woningen is groot. Samen met makelaars, investeerders, woningcorporatie, bewoners en de gemeente wordt er gekeken wat binnen de huidige kaders mogelijk is om het woningvraagstuk aan te pakken. De werkgroep ‘Wonen in Oudewater’ heeft zich opgesplitst in een aantal doelgroepen. Eén doelgroep richt zich op mogelijkheden van flexibel wonen in het buitengebied. Er staan een aantal grote woningen in het buitengebied al heel lang te koop. ‘De vraag rijst, kunnen deze woningen ook op andere manieren voor woningzoekenden iets betekenen?’ Een tweede groep onderzoekt weer een ander facet. “Voor een aantal ouderen is hun pand na jaren eigenlijk veel te groot en kunnen we hier iets mee?” Daarnaast wordt gekeken naar het wonen van de arbeidsmigranten. Er wordt geïnformeerd hoe dit woningaspect in andere plaatsen wordt aangepakt. De werkgroepen zijn vooral aan het verkennen. “Wat zijn eventueel mogelijkheden, waar loopt men tegenaan?” De samenwerking tussen alle betrokken partijen, dat is juist is de Kracht van Oudewater.

Na de start tijdens het eerste Stadscafé op 16 november vorig jaar zijn enthousiaste inwoners en ondernemers aan de slag gegaan met de eerste projecten voor de Kracht van Oudewater.
Het volgende Stadscafé is op woensdag 7 maart om 20.00 uur in het stadhuis. Iedereen is welkom om mee te praten en te denken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Marco van Dijk nieuwe trainer VV Linschoten Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Werkzaamheden aan oevers Korte Linschoten Westzijde zijn bijna klaar Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38