Een welkome gift voor de ondersteuning van de vrijwilligers in Hospice Oudewater, met name door studiedagen. V.l.n.r. Ria de Vor, Robert Landsman van Monuta, en Karin Sluijs. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Een welkome gift voor de ondersteuning van de vrijwilligers in Hospice Oudewater, met name door studiedagen. V.l.n.r. Ria de Vor, Robert Landsman van Monuta, en Karin Sluijs. (Foto: Margreet Nagtegaal) Foto: Margreet Nagtegaal

Welkome steun voor vrijwilligers Hospice

Algemeen 164 keer gelezen

Hospice Oudewater draait grotendeels op een grote groep betrokken vrijwilligers. Het is belangrijk dat deze vrijwilligers in hun taak in het Hospice ondersteund en getraind worden en ze gaan daarvoor naar studiedagen van het Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, kortweg het VPTZ. Dat kost veel geld. De bijdrage van Monuta-Helpt is daarom zeer welkom.

Oudewater - Het Hospice Oudewater had een verzoek ingediend bij Monuta-helpt voor een bijdrage in de kosten voor studiedagen voor haar vrijwilligers. Monuta heeft dit fonds om vier keer per jaar een donatie te kunnen doen aan lokale initiatieven en projecten rond het laatste afscheid. Het verzoek van Oudewater werd gehonoreerd en Robert Landsman, zelf uitvaartondernemer te IJsselstein, overhandigde de cheque aan vrijwilligers Ria de Vor en Karin Sluijs. “Het thuis sterven is steeds meer trend en een bijna-thuis-huis is een mooi alternatief om die laatste periode aangenamer te maken.” Voor de vrijwilligers betekenen de studiedagen erg veel. Ria de Vor heeft er al veel geleerd. “Tijdens de studiedagen komen thema’s aan de orde als waarden en normen. Maar ook om beter af te stemmen op een ander, vooral luisteren dus.”
De studiedagen brengt de vrijwilligers dichter bij elkaar. Veelal werken ze alleen in het Hospice en nu trekken ze twee dagen met elkaar op. De studiedagen zijn inclusief overnachting en de maaltijden. De vrijwilligers zijn er blij mee. Karin Sluijs werkt nog niet zolang in het Hospice en is verpleegkundige. “Ik deed nu de aanvangscursus en leerde weer veel nieuwe dingen. De situaties die geschetst worden roepen soms zoveel emoties op. Het belangrijkste is eigenlijk te leren er gewoon te zijn voor de ander. Het is heel belangrijk om zelf te ontdekken welke overtuigingen je hebt en welke rol ze onbewust spelen.” Tot slot van de officiële overhandiging bood Robert Landsman aan om een keer wat meer te komen vertellen over de laatste zorg. Als begrafenisondernemer weet hij als geen ander wat er bij komt kijken en wat er tegenwoordig mogelijk is. Een mooie toegift bij een mooie cheque.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37