Door de grondige aanpak kan de baan zo weer 20 jaar mee.
Door de grondige aanpak kan de baan zo weer 20 jaar mee. Foto: Hans Bennes

Jeu de boules-baan volledig gerenoveerd

Algemeen 170 keer gelezen

Ongeveer zeventien jaar geleden is er ter gelegenheid van de oplevering van het complex De Hooghe Camp 2 een jeu de boules-baan aangelegd aan de Benschopperweg. Deze werd echter al snel niet meer gebruikt en de baan raakte in verval.

IJsselstein - Maar dat was voordat Hans Bennes er in november 2016 in een aanleunwoning kwam wonen. Daar hij het een leuk spel vond, is hij in in maart 2017 begonnen de baan zo goed mogelijk op te knappen waardoor er weer redelijk op gespeeld kon worden.

Maar er waren nog wel wat meer problemen met de baan. Zo werden er gewoon auto’s op de baan geplaatst, waartegen Bennes een paar ijzeren staafjes voor de baan plaatste. En door de te hoge grond naast de baan stroomde het water bij harde regen de baan op. Na lang overleg is het gelukt en werden er in september 2017 zes houten palen geplaatst, zodat het nu onmogelijk is er nog met een auto op te komen. De spelers kunnen nu veilig staan en zitten. Maar de grootste aanpak is op 15 en 16 maart verricht. Een strook van vijftig centimeter beplanting en grond is verwijderd en daarvoor in de plaats is een tegelpad aangelegd. Verder is de volledige onderlaag van de baan geëgaliseerd en is er een nieuwe laag split op aangebracht. Tevens zijn er twee houten palen geplaatst waaraan de spelers die dit nodig hebben zich vast kunnen houden.

Hans Bennes: ‘’Toen dit gebeurd was heb ik via Aap Stein laten weten dat iedereen op maandag en donderdagmiddag kon komen spelen en dat ik iemand zocht die mij bij afwezigheid of ziekte kon ondersteunen. Al heel snel meldde zich de heer Jan Tersteeg dat hij dit wel leuk zou vinden. Verder is er ook nog de heer Cees Westland die mij kan en wil waarnemen.’’ 

Alle spelers en betrokkenen, zoals de beheerders van Pulse, zijn blij met de vernieuwde baan.  ’’Bij deze wil ik dan ook namens ons allen AxionContinu en Pulse bedanken voor deze grondige aanpak, waardoor de baan weer zo’n twintig jaar mee kan.’’

Voor de liefhebbers: er wordt onder begeleiding elke week gespeeld op maandag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur en een keer op de derde zondag per maand tijdens de spellenmiddag van Pulse van 13.00 tot 16.00 uur. Spelen is altijd gratis. Tussen de spelen wordt er gepauzeerd en binnen of buiten even koffie, thee of een drankje genomen. De consumpties zijn wel voor eigen rekening.  Hans Bennes: ‘’Heeft u interesse, komt u gerust vrijblijvend een spelletje mee spelen of gezellig kijken. Informatie kunt u verkrijgen bij Pulse, Benschopperweg 342, telefoon 030-6887030.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 10 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 20 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13