IJFC-vrouwen: goede wedstrijd met teleurstellend resultaat

Algemeen 80 keer gelezen

In Berkel en Rodenrijs trad VR1 aan tegen de koploper in de 1ste klasse A.

Een spannende wedstrijd waar twee gelijkwaardige teams over en weer aanvallen plaatsten en uiteindelijk Berkel als gelukkigste van het veld kwam.

Berkel startte erg goed en had in de 7deminuut een grote kans maar Tamara Kamps pakte de inzet. Direct daarna had IJFC de kans om snel de score te openen na een mooie aanval maar het schot van Robin Hendriks werd, via een verdedigster, slechts een corner.

Over en weer ging het spel en waren er kansen. In de 14de minuut moest Tamara weer vol aan de bak op een schot van Berkel.

Tien minuten later was het Shamarah Lemmers die, vanuit een corner wel heel dicht bij een doelpunt was maar op de lat kopte. De bal kwam daardoor ineens voor de voeten van Ian maar die zag haar schot gepakt door de keepster van Berkel. Paar minuten later was het Robin die een vrije bal direct op doel schoot maar ook hier was de keepster van en voor Berkel de reddende engel.

In de 32ste minuut ging het even iets minder bij IJFC, er werd onnodig een corner weggeven en daaruit kwam de 1 – 0. In eerste instantie werd de bal nog weggewerkt maar opnieuw ingezet en in de drukte kon een Berkel speelster de bal in het doel schieten.
IJFC was even de kluts kwijt maar herpakte zich en de laatste kans in de eerste helft was weer voor IJFC. Een voorzet van Robin werd door Kirsten Plug net voorlangs geschoten.

Na de rust moest IJFC nog meer aanvallend komen en ook Berkel deed moeite om de score te vergroten waardoor het een aantrekkelijke wedstrijd bleef om naar te kijken.

In de 54ste minuut een fraaie aanval van IJFC waarbij Robin doorkwam over links en voorzette. Helaas kon Lois Spliet de bal niet zo raken dat het doel getroffen werd. Zes minuten later had Berkel de kans om de wedstrijd op slot te gooien maar Tamara en de lat brachten redding. Kort daarna nog een afstandsschot welke Tamara ook pakte.

Het 2de deel van de 2de helft had IJFC meer verdiend daar zij de meeste kansen creëerden. In de 67ste minuut een voorzet van Sharon werd ingeschoten door Robin maar kon tot corner worden verwerkt. Vier minuten later schoot Kirsten nog een keer net naast.

Inmiddels was IJFC achterin al wat meer risico gaan nemen door wat speelsters door te schuiven. Dat gaf meer mogelijkheden maar natuurlijk ook meer ruimte voor Berkel om vanuit de counter gevaarlijk te zijn. Zo werd er nog een keer door Berkel op de kruising geschoten.
In de 80ste minuut leek het te lukken om een gelijkspel uit de strijd te slepen. Een schot van Robin werd net voor de doellijn verwerkt tot corner. Die nam ze zelf en draaide ze in waar weer de keepster redding bracht en Berkel opgelucht adem kon halen. Zo bleven de punten in Berkel en was er teleurstelling bij IJFC.

Helaas lukte het deze wedstrijd niet datgene eruit te halen wat erin zat maar geeft wel reden tot tevredenheid. Wanneer elke wedstrijd met zoveel passie en inzet wordt gespeeld is er nog veel mogelijk. Dus op naar de volgende uitdaging volgende week al thuis tegen DSS (nummer 3 op de ranglijst) waar IJFC niet van moet verliezen om in de top vier te kunnen eindigen.

De foto’s bij het verslag zijn van Floor Lemmers. Meer foto’s van de wedstrijd: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2007321519296818&type=3

Zaterdag 7 april 2018, 14:00 uur IJFC VR1 - DSS VR1
Kom het team ondersteunen en genieten (ook van het voorspelde zonnige weer) op Sportpark Groenvliet!!

Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50