MSV’19 boekt nuttige zege op Saestum

Algemeen 55 keer gelezen

Een eerste paasdag met anderhalf uur volop spanning. Dat is wat beide voetbalclubs het publiek afgelopen zondag voorschotelden. Zowel thuisclub MSV’19 alsook de bezoekers uit Zeist, Seastum, beiden waren niet van plan om na het eieren zoeken een verliespartij te spelen.

Beide ploegen kwamen dan ook furieus uit de startblokken, al moet daarbij aangetekend worden dat het aantal uitgespeelde kansen, zeker in de eerste helft, van beide kanten beperkt bleven.

De eerste grote kans was er na tien minuten spelen voor het bezoekersteam en deze was dan ook meteen raak. Een afgemeten voorzet van Nigel van Zelst bereikte de jeugdige Jim Kok die de bal ineens op de slof nam en de Montfoortse goalie Wesley Oostrom kansloos liet met zijn volley in de bovenhoek van het doel.

Een minuutje later had het zomaar alweer gelijk kunnen zijn. Een heerlijk lobje van linksbuiten Timo Bakker kon nog maar net tot corner worden verwerkt door de Zeister doelman. De gelijkmaker kwam er dus nog niet van, sterker, het duurde zeker twintig minuten alvorens MSV’19 zich opnieuw een mogelijkheid creëerde, ditmaal Wouter Scholman die echter teveel tijd nodig had om de bal te controleren alvorens af te drukken, zodat een Saestumverdediger zich nog in de baan van het schot kon werpen.

In de 35e minuut van de wedstrijd stond de gelijkmaker tenslotte wel op het bord. Hugo Peters, met de intentie om een schot op het doel te lossen, zag zijn inzet voorlangs gaan, maar een attente Mark Kemp zag vervolgens zijn kans schoon en scoorde 1-1.

Luttele seconden later liet MSV’19 bijna toe dat er hernieuwde achterstand kwam, maar een foutje van MSV-verdediger Jesper Kolfschoten, die een laconieke breedtepass afleverde, die kon worden onderschept door de Saestum-aanval, werd door Artan Hajderi niet tot doelpunt bevorderd. Zijn inzet kon worden gesmoord door doelman Oostrom en vervolgens van de lijn worden gehaald door Ralph Kolfschoten.

Dat de spanning goed in de wedstrijd zat bleek eventjes later toen Saestum-speler Mohamed Talhaoui de bal bewust in het gelaat van Wouter Scholman gooide, waarna een opstootje ontstond, waarbij Timo Bakker een gele kaart opliep. Ook was er geel voor Talhaoui voor zijn actie.

In de eerste helft volgde nogmaals een kaart, ditmaal voor Saestum-speler Grevelman die een natrappende beweging maakte, wat scheidsrechter Sio uit Maarssen niet was ontgaan.

Direct na de rust was er een enorme mogelijkheid voor Mark Kemp, die echter niet koelbloedig genoeg was om, ontsnapt aan de buitenspelval, te scoren.

Precies op een uur spel mocht MSV’19 een vrije trap nemen halverwege de speelhelft van Saestum. Robin Stokman ontfermde zich over de bal en wist met een prima trap het hoofd van Timo Bakker te bereiken, die, notabene als kleinste man het veld, met een afgemeten kopbal de touwen van het doel deed schudden: 2-1.

Hierna kreeg MSV’19 een aantal grote mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar voor een leeg doel had eerst Wouter Scholman teveel tijd nodig, waarna ook teamgenoot Mark Kemp een gericht schot centimeters naast zag gaan.

Omdat Saestum er nog van alles aan probeerde, de scheidsrechter geen genoeg kon krijgen van de wedstrijd en wel tien minuten blessuretijd bijtelde en zoals gezegd MSV’19 geen kans zag de wedstrijd definitief in het slot te gooien, bleef er volop spanning.

In de slotfase liepen MSV-ers Jesper Kolfschoten (overtreding) en Wesley Oostrom (tijdrekken) nog een gele kaart op. Tot doelpunten kwam het echter niet meer, waarmee de MSV-ers loon naar werken kregen en na een volle 100 minuten wedstrijd 3 punten overhielden aan de ontmoeting met Saestum.

Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37