Adje Spruit, duizendpoot en organisator van heel veel activiteiten in Montfoort heeft nog steeds ideeën genoeg. Het is niet ondenkbaar dat Montfoort over enige tijd weer op iets nieuws wordt getrakteerd. (Foto: Paul van den Dungen)
Adje Spruit, duizendpoot en organisator van heel veel activiteiten in Montfoort heeft nog steeds ideeën genoeg. Het is niet ondenkbaar dat Montfoort over enige tijd weer op iets nieuws wordt getrakteerd. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Adje Spruit een creatieve duizendpoot

Algemeen 668 keer gelezen

Er zijn maar weinig activiteiten in Montfoort waar niet de naam van Adje Spruit aan kleeft. Wie is deze 43-jarige forensisch accountant die met zijn schier eindeloze stroom creatieve ideeën Montfoort keer op een keer een nieuw evenement voorschotelt en daarmee de samenleving nog gezelliger weet te maken?

Montfoort - Zijn jeugd op Blokland bij vader Ad en moeder Linda en natuurlijk met zijn vier broers Peter, Rudy, Stephan en Roelof is er een van veel vrijheid. De kernwoorden vissen en voetballen komen regelmatig terug als hij met vreselijk veel genoegen aan die tijd terugdenkt. “We leefden in een warm en sociaal nest waar de grondslag is gelegd voor ons verdere leven. Iets over hebben voor elkaar en voor anderen.” Adje gaat, net als zijn broers, voetballen bij MSV’19. De kampioenswedstrijd bij Elinkwijk in 1996, waar hij als invaller twee keer scoorde, behoort nog altijd tot een van de mooiste momenten uit zijn voetbalcarrière. Begin jaren negentig begint hij, samen met wat vrienden, met het organiseren van een feest bij zijn ouders in de tuin. ‘Pink op de Piste, Pikant in de Polder en Bling Bling in de Bouw’ zijn zomaar wat thema’s van inmiddels al 27 edities van het Bloklandfeest. Verdere ervaring op organisatiegebied doet Adje vanaf 1996 op bij de MSV-jaarmarktcommissie die verantwoordelijk is voor het feest op De Plaats. In 2007 is Adje Spruit één van de oprichters van de Stichting de 24 uur van Montfoort. “Na 15 jaar jaarmarktverplichtingen heb ik daar in 2011 een punt achter gezet en ben mij samen met zijn broer Peter en Ronald Rietveld in 2012 gaan richten op de Stichting Tent Activiteiten Montfoort (STAM). Het doel was in eerste instantie de oranje witte feesttent te behouden voor de VOM en het Bloklandfeest. De opslag- en onderhoudskosten bleken veel hoger dan verwacht. Met de STAM-gasten - sponsoren en vrijwilligers - is het de afgelopen jaren gelukt om met elkaar een sluitende begroting te realiseren én meer leven in de brouwerij te brengen.”
In 2013 ontstaat Pret in het Park samen met Scouting en VOM, in 2014 begint Oktober Pret, samen met Ons Genoegen en in 2015 tijdens de Tour de France, Zomer Zeskamp. In 2016 komt tijdens Koningsdag ‘Oranje Pret op het Plein’. In datzelfde jaar staat hij aan de wieg van Pullen op de Plaats dat de STAM samen met Les Boutonniers organiseert. Adje: “Het is prachtig om al die ideeën te realiseren, maar alleen kan ik natuurlijk niets. Met en voor elkaar hebben we al veel weten te bereiken”.
Adje Spruit heeft nog meer dan genoeg ideeën in petto. Het is niet ondenkbaar dat Montfoort over enige tijd weer op iets nieuws wordt getrakteerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 uur geleden
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws gisteren
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18