Het personeel van Abrona is blij met de verbouwing en werkt met veel plezier in de keuken, de bediening of het hotel. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Het personeel van Abrona is blij met de verbouwing en werkt met veel plezier in de keuken, de bediening of het hotel. (Foto: Margreet Nagtegaal) Foto: Margreet Nagtegaal

Alles op de schop in Hotel Abrona

Algemeen 134 keer gelezen

Er werd in Hotel Abrona ruim vier maanden lang verbouwd. Alle ruimten werden compleet gemoderniseerd en voldoen aan de eisen van deze tijd. Het ziet er allemaal strak en sfeervol uit.

Oudewater – De verbouwing was hard nodig omdat het pand zo’n 30 centimeter verzakt bleek te zijn. Er gingen 63 heipalen inpandig de grond in en alles beneden ging letterlijk op de schop. De 24 hotelkamers zijn mooi gestyled en kregen airco, de serre werd een stuk lichter en op de bovenverdieping is een mooie vergaderruimte. Dat zijn een paar uiterlijke veranderingen, maar ook de visie werd veranderd. Nieuwe bedrijfsvoerder Jacques Westerhoff komt zelf uit de horeca en werkt graag met mensen met een beperking. “Ze hebben veel potentie en ik zou graag willen dat we een echt leerhotel worden. Ik wil hen voorbereiden op hun toekomst zodat ze zo mogelijk door kunnen stromen.”
De medewerkers werden in de tijd van de verbouwing ook voorbereid op de nieuwe manier van werken. Ze bezochten een bierbrouwerij, een koffiebranderij en gingen op cursus. “Het is belangrijk dat ze weten wat ze schenken en hier meer over kunnen vertellen.”
De nieuwe huisstijl werd ontworpen door een medewerker. Over een ruimte die speciaal voor hen is ingericht waar ze bijvoorbeeld ook pauze houden, konden ze meedenken en zo ontstond een mannendeel, de mancave en een vrouwendeel, het kippenhok. Ze leren om volwaardig mee te doen in alle taken. Ze leren omgaan met de pin en een handheld. Om de medewerkers extra ondersteuning te kunnen bieden als dat nodig is zijn er twee extra activiteitenbegeleiders aangenomen. “De zorg en horeca moeten in elkaar overvloeien.”
Jacques Westerhoff hoopt dat mensen in Oudewater Abrona weer weet te vinden. ‘’De menukaart is wat laagdrempeliger geworden en ook is er een uitgebreide wijn en bierkaart nu. Het winkeltje van het atelier is verdwenen en een speelruimte voor kinderen kwam er voor terug. We willen dat mensen met een glimlach binnenkomen en tevreden weer weg gaan.”

Hotel Restaurant Abrona is een bijzonder hotel in het hartje van Oudewater dat gerund wordt door mensen met een beperking. Onlangs werd het gebouw volledig verbouwd, maar ook de visie waarmee men werkt kreeg een flinke ‘opknapbeurt’. We nemen een kijkje in de ‘vernieuwde keuken’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 15 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 2 dagen geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13