Vives Heren sluit sterk seizoen waardig af

Algemeen 102 keer gelezen

Afgelopen zaterdag vond de laatste wedstrijddag van het seizoen plaats, de tegenstander van de allereerste wedstrijd van de competitie kwam op bezoek. Uit hadden de mannen een pak slaag gehad en werden de heren met de neus op de feiten gedrukt dat de 2e divisie flink aanpoten was. In het vervolg van het seizoen bleek dat dat aanpoten VIVES wel lag. Met veel strijdlust werd een plekje in de top van de 2e divisie afgedwongen.

Zaterdag was het de taak aan de heren om revanche te nemen op SSS en het seizoen een mooi slot te geven. Niet in de laatste plaats omdat het de afscheidswedstrijd van Hylke zou zijn.
In de 1ste set lieten de mannen van SSS meteen zien ook niet voor niets te zijn afgereisd, zij pakten door middel van sterke servicedruk een voorsprong van 4 punten. VIVES liet echter niet lopen en dichte het gat vrij snel om vervolgens zelf de voorsprong in handen te nemen. Tegen het eind van de set zette heren 1 de eindsprint in en wist het de 1ste set te pakken met 25-20.

In de 2e set was het weer SSS wat een voorsprong pakte, dit keer een flinke waardoor Freek zich genoodzaakt zag om een time-out te nemen bij een stand van 7-14. De schouders werden er vervolgens weer onder gezet en puntje voor puntje werd het gat verkleind. Wel kregen de bezoekers nog een 2 setpunten, maar dit werd vakkundig weggespeeld door de IJsselsteiners die daarna de set wisten te pakken met 27-25.

SSS had hier een klapje van gekregen maar toonde veerkracht door in de 3de weer fel van start te gaan, gedurende de set liep de stand gelijk op. VIVES had echter de 1ste mogelijkheid om de set binnen te halen, maar liet deze kans knullig liggen waardoor SSS de set binnen sleepte, 24-26.

Op en top spanning dus en zeer vermakelijk voor de toeschouwers op een volle tribune. De 4de set bracht echter minder spektakel. De concentratie bij VIVES was even helemaal weg en SSS liep over de mannen van VIVES heen. Een afstraffing van 14-25 werd het gevolg.

Een vijfde set dus, en zeker niet de 1ste van het seizoen. VIVES wist wat het te doen stond, nog een keer keihard knokken. Voor de winst, de volle tribune en voor Hylke die een mooi afscheid verdiende. Luidkeels aangemoedigd pakten de mannen al snel een voorsprong en gaven deze niet meer weg. Op matchpoint was er zelfs ruimte om Hylke een publiekswissel te geven, hij werd met een staande ovatie naar de kant gehaald. Uiteindelijk werd de 5de set met 15-9 gewonnen.

Heren 1 besluit hun 1ste jaar in de 2de divisie met een mooie 4de plaats op de ranglijst. Waar de verwachtingen vooraf waren dat het een strijd tegen degradatie zou worden, is het tegengestelde gebleken. Heren 1 kan de 2de divisie meer dan aan, en wie weet wat het volgend seizoen nog meer gaat brengen.

Via deze weg willen iedereen enorm bedanken voor de steun die we hebben gehad van iedereen die VIVES een warm hart toedraagt. Van TC tot trainer, van barman tot bestuur, van supporters tot scheidsrechters. Het was een topseizoen!

Volle bak

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20