Koningsdag wordt extra feestelijk als iedereen de vlag met oranje wimpel uitsteekt. (Foto: Lysette Verwegen)
Koningsdag wordt extra feestelijk als iedereen de vlag met oranje wimpel uitsteekt. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Vol programma voor een feestelijke Koningsdag

  •   keer gelezen

Nederland is inmiddels gewend aan de Koningsdag, die op vrijdag 27 april voor de vijfde maal wordt gevierd, nadat koning Willem-Alexander op 30 april 2013 de troon besteeg. Ook in IJsselstein wordt de verjaardag van de koning uitgebreid gevierd.


IJSSELSTEIN - Dat begint met het uitsteken van de vlaggen om 8.00 uur. “Hoe meer vlaggen en oranje wimpels hoe mooier”, vindt de Oranjevereniging. Na het klokgelui om 9.15 uur wordt bellenblaas uitgedeeld aan de kinderen voor het historische stadhuis. Om 10.00 uur wordt de dag daar officieel geopend door de voorzitter van de Oranjevereniging en de burgemeester, waarna de kinderen – begeleid door Fanfareorkest Excelsior en Harmonie Amicitia - nieuwe liedjes zingen tijdens de aubade.

Vaste programmapunten zijn daarna Koningsdag voor ouderen in De Oase van 10.00 tot 12.30 uur en de ontvangst van gedecoreerden in het stadhuis van 12.00 tot 13.00 uur.

De binnenstad, Basiliekpad en Kronenburgplantsoen staan van 10.00 tot 17.00 in het teken van de kinderbraderie. Op de Plaats, Vingerhoekhof en Kloosterhof zorgen dj’s voor muziek. Ook op het plein naast de basiliek, in de Molenstraat en Molenplantsoen en Kronenburgplantsoen zijn verenigingen en organisaties paraat met activiteiten. Een must zijn ook de Kloosterspeeltuin en de geïmproviseerde rondvaarten door Yselvaert. Om 19.00 zijn alle activiteiten afgelopen.

Voor een compleet overzicht: Oranjevereniging IJsselstein op www.orvij.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten