Jeroen Hotze met zijn zoon op het stadsstrand in Gouda.
Jeroen Hotze met zijn zoon op het stadsstrand in Gouda.

Oudewaternaar start droompaviljoen op Stadsstrand

Algemeen 294 keer gelezen

Het stadsstrand aan de Gouderaksedijk is aangelegd te midden van een industriegebied. Een wat vreemde entourage zou je denken maar juist met dat gegeven is zeer consequent doorgeborduurd in de realisatie en vormgeving van het paviljoen en de aanleg van het grote strand van 1300 m2.

Oudewater/regio – Inmiddels vonden er twee grote festival plaats en de warme zomer draagt haar steentje bij om steeds meer mensen naar het leuke strand toe te lokken. Oudewaternaar Jeroen Hotze is blij met zijn nieuwe strand. “Hier kan ik echt mijn ding doen. Mensen kunnen hier een dagje naar het strand en lekker tot rust komen.” Op het terrein bouwde hij van containers een echt strandpaviljoen waar men een hapje kan eten of allerlei activiteiten kan doen. Juist ook deze oude zeecontainers en de hele aankleding ervan benadrukt het industriële karakter van het terrein. Overal op het strand zijn loungeplekken gecreëerd en in de avonden gaat het kampvuur aan. Alle dagen is het strand geopend van tien tot tien. In het weekend tot middernacht. Op maandag en dinsdag is het dicht. Er wordt ukeleles gegeven op vrijdagavond, een beachborrel op vrijdagmiddag en yoga in de ochtenden van donderdag, vrijdag en zaterdag. Bij minder mooi weer kan het binnen in het paviljoen. Hotze bruist nog van de ideeën. “Kijk daar staat een soort indianentent, ik zou het geweldig vinden als daar een podium ontstaat voor kleinkunst en theater. “ Het terrein waarop het stadsstrand zich bevindt is door de gemeente Gouda gekocht en deze willen van het hele terrein een levendige stadsoever maken. Hotze huurt het van de gemeenten en samen met de andere ondernemers die er zitten moet het gebied weer levendig gemaakt worden. Wat in Oudewater niet lukte is Hotze in Gouda nu gelukt. Een heus stadsstrand te realiseren. Het belangrijkste voor hem is daarbij “Het gevoel van vrijheid! Los van je dagelijkse bezigheden, open staan voor nieuwe ervaringen en nieuwe ontmoetingen. “ Op 15 minuten rijden zit je nu dus op het strand. Zie website www.rederijdevrijheid.nl voor actuele informatie.

Net buiten Gouda is op het terrein van Goudasfalt aan de Gouderaksedijk 36 sinds een paar weken een stadsstrand gerealiseerd. Jeroen Hotze uit Oudewater heeft daar Paviljoen Rederij de Vrijheid gerealiseerd en daarmee kwam een droom van hem uit. “We willen een open en ongedwongen sfeer neerzetten waarin een ieder zich welkom voelt. Ik zie mensen genieten en lekker chillen, en hoewel we goede WiFi hebben, wordt er maar weinig gebruik van gemaakt. Ons idee van rust en vrijheid is dus goed uitgepakt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10